Problem z modułem

Skuter 2t 70cm3. Dziś znalazłem chwilę, więc pobawiłem się z modułami CDI. Podpiołęm ten, który miałem seryjny (on jest zablokowany) i na nim było wszystko w porządku. Więc wrzuciłem inny, odblokowany. Też wszystko ok, nie przerywa, ale jak wjechałem do garażu i przekręciłem kluczyk, silnik dalej pracował. W końcu skuter sam zgasł. Na tym module już nie dało się go odpalić. A no i jeszcze jedno: wczoraj jeździłem na innym module, żeby sprawdzić czy się coś poprawiło, ale skuter zgasł po 100 metrach i już na nim nie chciał odpalić, więc założyłem ten seryjny, o którym pisałem na początku. Dziś znowu go założyłem i skuter pali za pierwszym. Co to za usterka koledzy?

fajnie że jak zwykle nie wiadomo o jakim sprzęcie mówimy.
w takich prostych konstrukcjach moduł gasi silnik wtedy kiedy ze stacyjki dostanie sygnał “masą gaszącą”.
jeżeli nie gasi po wyjęciu kluczyka to znaczy że tego sygnału stacyjka nie puszcza. a jeżeli nie zapala to może znaczyć że ten sygnał nie znika.
Jak zwykle przyczyn może być kilka - od złego modułu do złego montażu przez niesprawność stacyjki włącznie