problem z modulem

Witam. Kupilem odblokowany modul i wlozylem go. Jak zapale skuter i dam gazu nie ma sily ruszyc i cos strzela. Jak postawie go na nozki i dam max gazu to powoli wejdzie w obroty i ladnie chodzi ale to tylko na nozkach bo tak to nie mogę ruszyc. Czego to winaż Wieksza dysze kupić czy cos ustawić? Nie ma sily na poczatku ruszyc. A moze to wina innych blokadą Moj skuter to Longjia 2T. Pozdrawiam

Ja też mam Longjie i jak kupiłem odblokowany moduł to wszystko elegancko chodziło, ale mi przerywało go więc kupiłem nową świece NGK i hulało elegancko;)
Może to wina świecy. Btw. reszte blokad też ściągnałeś? Mam na myśli ten zawirowywacz na tłumiku:P W moim podpisię masz link do tematu z moim skuterem to może się dowiesz czegoś ciekawego :wink:

z tłumnika nie zdejmowałem jeszcze. A są gdzieś jeszcze inne blokady w tym skuterze? Jak wkładałem moduł kolegi tak samo było. Ok zajrzę na Twój temat :slight_smile:

[ Dodano: 05-05-2009, 15:34 ]
zmieniałem świecę i było troszkę lepiej ale dalej to samo :-/

Odblokuj do końca!!!

zdjąłęm blokade z tłumnika i dalej to samo :confused: proszę pomóżcie mi :confused:

możliwe że za uboga mieszanka wykręć śrubkę od mieszanki tak 1,5-2 obro.

ale nie wiem która to śrubka

na plaski wkrętak :smiley: na krzyżyk masz od obrotów :smiley:

aa oki jutro sprawdźę :slight_smile:

Veis, nie koniecznie, ta od mieszanki to ta przy filtrze powietrza.

nie mogę znalezc srubki od mieszanki. zalaczam obrazek

Jeśli tam przy tej śrubce od mieszanki wchodzi filtr powietrza to tak jak napisałeś.

no wchodzi filtr powietrze ale jak to wykrece calkiem to jest jakas długa dusza ze sprężynką … wkręce ją z powrotem i tak samo jest

odciąłem to gówno z tłimnika ale osiągi minimalnie się poprawiły a z tym modułem dalej tak samo. Wczoraj rozpedziłem się tak bardzo powoli na tym module do 70 ale ruszyc to nie moze bo cos strzela. wina dyszy?

Strzela z tłumikaż A może po prostu moduł gówniany jest.

ale wkładałem inny modul i tak samo jest :confused:

Sprawdź czy nie łapie gdzieś lewego powietrza

ale na oryginalnym module działa dobrze tylko że jest on zablokowany :-/

Pokaż jaki moduł kupiłeś w logiji wymianie się całe kolanko wdechowe na grubsze i krótsze a nie jakieś obcinanie tego kikuta co idzie do filtra powietrza bo to ci nic nie da bo to jest coś do ekologi czy coś wiem bo tak miałem i sprawdzałem wszystko. Pokaż ten moduł :stuck_out_tongue:

http://allegro.pl/item607997804_tuning_modul_cdi_honda_dio_50_jincheng_sportowy.html

taki

[ Dodano: 18-06-2009, 11:08 ]
mogę dac filmik z tym co się dzieje i moze wtedy ktos mi pomoże