Witam wszystkich użytkowników
No więc do rzeczy…
Założyłem cylinder 70cc Pro Sport nie trzeba mówić że to Stage6
Docieram go już 300 km i chciałem sprawdźić jaka będzie v-max na tym etapie… Dodam, że mam wydech Yasuni Racing…Jadę i tu marne 60 km/h, a ponoć cylinder ma 10 KM i tłumik Y daje 2,5 Km suma 12,5 KM xD Powiedzcie co robić, aby wyciągać takie prędkości jak 100-140
- dokładna regulacja przekładni i gaźnika
2. wymieniłeś moduł na odblokowany?
3. jaki masz skuter?
4. max jaki może z tego wyciągnąć to 120km/h ale wątpię żeby tyle ci poleciał najwyżej 110 to już będzie dobrze… a nie 140 :lol: noo chyba że licznikowe
Tak w sumie to pisze jaki mam skuter ale podpowiem CPI Popcorn jest odblokowany.
Regulacja przekładni na czym polegaż
a sorrki nie zauważyłem że to cpi
omg. to jak ty nie wiesz na czym polega regulacja przekładni to jak ty wymieniłeś cylinder an 70ccm !?
Poczytałem:P I zamontowałem:P
:lol: no dobra mimo że było już na forum pisane 100001 razy na czym polega regulacja przekładni ale napiszę ci… Polega to na regulacji wariatora (rolkami) sprzęgła (sprężynkami) i sprężyną centralną… no a gaźnik to mieszanka … ale jeśli nie masz o tym pojęcia to lepiej zaprowadź do jakiegoś lepszego mechanika i ci to zrobi…
Mogłeś napisać żeby wyregulować wariator i sprzęgło:P Bo tak bym wiedział od początku Ale dzięki za trud po raz 100001
A no i mam dobrego mechanika:P
100001 <- teraz to już 100002 razy no to się ciesz że masz dobrego mechanika bo u mnie to wcale nie ma i to w promieniu 50km albo i więcej … :-/
Nie wiem czy wiesz ale to co jest pod pokrywą to inaczej się nazywa przekładnia
Ale jak docierasz to te 50km to jest zbawienie:P Bo szybciej można normalnie śmigać:D
[ Dodano: 11-04-2009, 16:20 ]
Tego właśnie nie wiedziałem xD
[ Dodano: 11-04-2009, 16:38 ]
To w takim razie jaki polecacie wariator ale muszą spełnione być 2 warunki musi być do 300zł i musi być extra pod względem v-max i mocy
No to bierz Malossi multivar lub możesz się skusić na ten nowy od Stage6 bo Polini SpeedControl za bardzo ci nie polecam … sam go mam i nie długo wymieniam na multivar
A jak mam oryginalne sprzęgło to, żeby coś z nim zrobić to muszę kupić nowe czy wystarczą jakieś sprężynkiż
w zupełności sprężynki wystarczą… ale mile widziane było by nowe sprzęgło … ja osobiście mogę ci polecić Polini 2G evo2 lub Stage6 …
A zwiększenie dysz w gaźniku i filtr stożkowy pomogą na sam początek w tym problemie?
wątpię ale możesz spróbować no ale podstawa to regulacja!
W takim razie jakie mam kupić sprężynki do sprzęgła ?
[code:1:322cc3fcf2]http://sklep.mieloch.pl/product_info.php?cPath=1_325_810&products_id=2808&osCsid=b3ca522b9b66e6fbbc8bc98242a90917[/code:1:322cc3fcf2]
coś tego typu?
tak te sprężynki wystarczą… mogą tez być trochę twardsze… no ale te wystarczą… lepiej kup 2 pary… te i jakieś twardsze ale tu nei ma za wielkeij różnicy bo od sprzęgła to tylko zależy do 20km/h