Problem z mocą....

Witam mam problem w z mocą w skuterze… Założyłem sportowy wydech Yasuni R do tego cylinder 70cc Stage6 Sport Pro, dysze 80’ke sprężynę centralną Top Racing +30% i reszta jest seria. Na seryjnym filtrze skuter rozpędza się do 12 km/h i traci moc jest mega muł i trwa on do 25 km/h potem skuter zaczyna się rozpędzać. Jak założyłem stożek to jest podobnie tylko że ma większą moc na początku. Pisać co mam dokupić, co zrobić itd. Widzę z filmów na youtube że wszystkie Yasuni ostro kopcą a u mnie nie widać tyle spalin i śmiećrdzi olejem z lekka :573:

Przy tym tuningu to przydało by się wymienić sprzęgło i wario…

Może zamiast tego jakieś rolki założyć?

a regulacja!? wyregulowałeś gaźnik? możliwe że za miękkie sprężynki lub/albo za twarde i jak kolega wyżej napisał wymień sprzęgło i dzwon… pasek i wario też były by mile widziane i coś mi się zdaje że są za ciężkie rolki …

Jak dla mnie to po pierwsze powinieneś się wziąć za gaźnik. Po 1 większa dysza bo przy seryjnym gaźniku i takim cylu 80 to za mało moze być. Po 2 wybadać iglicę. Po 3 obroty i powietrze. Poza tym powiedz (napisz) mi czy masz normalnie pompkę oleju bo do tego cyla już powinno się dawać oleju więcej niż jest ustawione na pompce w serii.

Hudy, wsadz wiekszy gaźnik :)) bez tego się nie obejdzie i dysze pod stozek 105 wsadz :slight_smile:

Dzisiaj regulowałem gaźnik i jest dużo, bo za asfalcie już opona się ślizga przy starcie a nawet gume pali… wkręciłem śrubkę do końca tą od mieszanki. W poniedziałek kupię rolki 3,75 albo coś w tych okolicach i dam Wam znać co i jak :slight_smile: A co do tej pompki oleju to mam serie i mam nową dokupić czy co ? Jakie dać sprężynki sprzęgła ? Jak na razie to kryzys jest i ciężko będzie ze sprzęgłem paskiem wariatorem i dzwonem i gaźnikiem xD Pierwsze sprawdźę jak z innymi rolkami śmiga :smiley:

Na razie reguluj tym co masz, a pompki nei zmieniaj tylko dolewaj jeszcze trochę oleju do baku :slight_smile:
Spreżynki sprzęgła coś pokroju czerwonych Stage 6 myślę, ale regulacja to osobliwa sprawa. Poza tym skoro masz na maxa tę wkręconą śrubkę to jak dla mnie powinieneś zainwestować w stożek i większą dyszę :slight_smile:

Ps.
Jak Ci pomogła czyjaś rada to masz tam takie magiczne przyciski :smiley:

Mam założony stożek i dyszę 80’ke z 47’ki :stuck_out_tongue: I nadal mam wkręconą na maxa i jak daje gaz do końca to zwalnia a jak tak na 3/4 to jedzie normalnie i lepiej na tej dyszy i stożku :slight_smile: Ale jeszcze rolek nie kupiłem bo nie miałem kiedy :573: