Problem z Mikrofonem.

Ej ludziska mam problem z mikro, kupiłem z e5 za 40zł sluchawki z mikro… lecz gdy gram w ET to wszyscy slysza co robie, jak siędze na skype i puszczam muze to tez slysza… lecz gdy inni puszcza ja nie slysze… Co to moze byc?

Kto to widzial zeby przez mikrofon jakiekolwiek dzwieki można bylo slyszec? o_O

w opcjach ET masz chyba włączone na cały czas gadanie

Obczaj o co chodzi. Gram i dzwieki ze sluchawek leca jakby do mikrofonu i poprzez to inni slysza co robie… I tak jest na skype … ja cos wlacze i ze sluchwek wszystko na mikro… :confused:

Może za głośno słuchaszł :smiley:

moim zdaniem taka jest czułość mikrofonu w tych słuchawkach i nie zmienisz tego

A ja mam inny problem, podłączam mikro za 10zł do różowej dziurki z tyłu kompa, w skype nie działa, nikt mnie nie słyszy, reg. głoś. na maxa jest, rejestr. dźwięków nie łapie. WTF? Zjebany?

a moze poprostu karta dzwiekowa nie widziż?

ja długo miałem problemy z mikro
ale spróbujcie zmienić stery do karty dźwiękowej, a jak to nie pomoże to wystarczy pogrzebać w opcjach … ja na tym pół dnia straciłem :slight_smile:

Watpie zeby to byla wina sterow… Bawilem się w tych ustawieniach w ch*j czasu… i nic , dalej slychac… wkurza mnie to … Stery to Realtek HD Audio, ktore dostalem wraz z kompem ktorego kupiłem z 2 tyg temu… Kumple wlaczaja skype i nic nie robia i git ich slychac… a mnie to masakra… ale na laptopie mikroo chodzi git. Wiec nie wiem ocb…

Coś z ustawieniami !!! Mówię Ci …

kondzio94, ta karta tak ma i nic na to nie można poradzić
zaznacz sobie mix stereo w regulacji głośności i zrób na 3/4 powinno pomóc :slight_smile:

Tam gdzie masz Regulacja głośności to bierzesz Nagrywanie i tam gdzie Mic zmniejszasz i będzie mniej czuły :smiley:

Wgl teraz to co mowie do mikrofonu slysze na sluchawkach… !!! KUR** nie mogę juz tego wytrzymac… Co zrobić?!! Pomocy…

haha ja miałem tak na Ubuntu :smiley: