Witam Zamontowałem w Aprili SR Factory Malossi Multivar 2000. I mam taki problem iż osiągi zbytnio się nie poprawiły. Skuter seryjny, jedynie to wario 0-10,15 Jest gorzej, lub podobnie jak na starym wariu 20-70 jest lepiej i różnice czuć 70-… jest średno a v-max na prostym oscyluje tak na starym wario na poziomie 80km/h Dodam jeszcze że startuje z wysokich obrotów, zaraz po dodaniu gazu jest 8tyś, wcześniej było mniej. Założyłem to co było w zestawie czyli białą sprężnyne i rolki 7,2gr. Co zmienić co poprawić? Proszę o pomoc
pobaw się jeszcze rolkami. tuning 2t powinno się zacynać od tłumika, samo sportowe wario niewiele da jak w moim przypadku , ale seryjne wario nadawało się do śmietnika więc musiałem zacząć od wariatora
Niekoniecznie trzeba zacząć od tłumika oczywiście jest to podstawowa czyność przy tuningu 2t chodzi mi o wymiane tłumika ponieważ stary tłumik może nie sprostać nałożonemu nowemu tuningowi a o ile polepszylo się v-max i czy jest on w pełni odblokowany. A co do waria to poprzednik ma racje pobaw się z rolkami ja także radze ci wymienić sprężynke centralną bo to pomaga przy regulacji
I jeszcze odczuwam coś takiego ze jak jadę te 60 km to jak mam cały gaz to tak jakby silnik wył ale nie przyspiesza już tak dobrze jak do 60km/h. Troszkę pomieszałem ale może zrozumiecie. Pobawić się tą sprężynę i rolkami i dam znac co i jak
Hmmm według mnie to jest za twarda sprężyna zobacz jak chodzi na tej seryjnej i nam napisz… Ale i tak raczej przy wymianie tylko wariatora to po co zakładasz tą sprężynę =/ zobacz na starej i jak będzie źle to jeszcze rolkami się pobaw ;]
To tak sprężynę biala malossi sobie zostaw, wydaje mi się ze te roli sa za ciezkie jeśli reszta części jest seryjna proponuje rolki 6g ;]
Lol wywal tą sprężynę!!! a zakładaj seryjną przy wymianie tylko wariatora to sprężyny się nie wymianie !
Ja miałem rolki 4 gram to aż na koło mnie rwalo .
Zmieniłem na sprężynę seryjną. Jest gorzej niż na tej białej co była z wariatorem. Próbowałem na seryjnych rolkach 6,5gr chyba też gorzej wkręca się na wysokie obroty i wyje. Jakieś pomysły ?
ale te 6,5g. testowałeś na której sprężynie?
Na tej i na tej. Nawet kombinowałem trzy 6,5gr i 3 7,2gr ale też bez efoektu
Ja również mam taki sam problem widzę nie jestem sam ale u mnie to się zaczyna przy ~75km/h wkręca się wyje a nie jedzie Ufff. Ja mam też te rolki 7g i białą sprężynę … Sprężyna białą malossi to 7% prawie jak seria… Możesz spróbować lekkie rolki ~4,5g
mówią że są dobre do białej sprężyny ile prawdy nie wiem jeszcze u siebie nie testowałem. może masz pasek lipny / za miękką sprężynę i się ślizga.
pasek jest dobry a może by tak twardsze sprerzynę założyć? A sprężynki sprzęgła mając coś do rzeczy?