problem z licznikiem

witam posiadam piaggio nrg i mam problem z licznikiem wszystko dziala oprucz prędkości jak jade to pokazuje zakres od 10 do 30 km/ H (przy 30 wskazówka łapie opór ){mam wsadzoną nową linke od prędkościomierza} PROSZĘ O POMOC I JAKIE? PODPOWIEDZI I SUGESTIE NA TEN TEMAT!!! Wszystkim z góry dziękuję za odpowiedź :slight_smile:

Sprawdz slimak, moze linke źle założyłeś

a jak mam sprawdzić czy ślimak jest sprawny ???(bo się za bardzo nie znam)

wez kup glowke kapusty , i urwij kawalek , przyloz do przedniego kola ( z lewej strony ) i zobaczysz czy wyjdzie :stuck_out_tongue:

odkręć okło wyjmij ślimak, zacznij obracać tą blaszkę, która wchodzi w koło i zobacz czy gdzieś się nie blokuje. Najlepiej sprawdź też czy to w co wkłada się linka kręci się zgodnie z tym jak kręcisz blaszką. chyba dobrze to wytłumaczyłem :stuck_out_tongue:

corey93 dzięki za odpowiedź sprawdze wszystko tak jak mi poradziłeś :slight_smile:

Długo masz ten skuter? Wcześniej dzialało dobrze? Tak się dzieje, jeśli licznik był kręcony :mrgreen: Jeśli kupiłeś skuter nie dawno i od początku tak było, to możliwe że poprzedni właściciel kręcił go :slight_smile:

Koks ten skuter mam z 3 miesiące a jak go kupiłem to nie posiadać linki od licznika jak ja założyłem to działał od o do 50 km /h i łapać opór puźniej wsadziłem drugi raz to łapać inny zakres prędkości :frowning:

ojj. coś mi się wydaję, ze licznik był kręcony :P, mogła się też ta sprężynka zepsuć, która napędza strzażke