Wiem ze to forum o moto. ale mam problem z netem . Kupilem nowego kompa karta sięc. zintegrowana i nie dziala wgl internet… dokladniej nie moze pobrac adresu ip . Na laptopie dziala git … a na kompie nie. co robic? Dodam ze komp jest nowy
zainstalowałeś stery od płyty głównej i karty sięcioweją
a może urwał ci od internetu hahahaha
wrona napisał:
a może urwał ci od internetu hahahaha :D
Haha Fajny noob z ciebie :**
/?
@Adverion sterowniki tylko do plyty glownej.. Trzeba do sięc jezeli jest zintegrowanaż
a skonfigurowałeś w ogóle sięć?? Jeśli nie to:
Panel sterowania>Kreator konfiguracji sięci
tam klikasz kilka razy dalej wg instrukcji, jak trzeba będzie wybrać jedną z trzech opcji to bierzesz na samej górze (ten komputer łączy się z internetem bezpośrednio), później wybierasz tą karte do której net jest podłączony i gites
no ja np u siebie po formacie to net nei chodzi instaluje stery od płyty głównej i od karty sięciowej i wszystko ładnie śmiga tyle że ja mam router nie wiem jak to u ciebie … a nawet u siebie nie muszę wpisywać IP routera itd. tylko instaluje stery i wszystko śmiga :mrgreen:
Haha Fajny noob z ciebie :**
?? nie oglądałeś filmu ,,jestem hardcorem"??
A może masz taka jak u mnie, że z netem może się łączyć tylko komputer którego MAC Adress karty sięciowej jest taki jak podałeśspisali podczas montażu. Czyli każda karta sięciowa nie ważne czy wbudowana czy nie ma inny MAC Adress. Więc może nie znajdować ip. musisz zadzwonić do dostawczy i powiedzieć że chcesz rozdzielić łącze na kilka kompów, przeważnie jest to bezpłatne. przynajmniej tak było u mnie. Podajesz im po prostu MAC Adress nowej sięciówki albo oni przyjeżdżają
nawet nie trzeba mowić że chcesz rozdzielić tylko po prostu że masz nowego kompa z inną kartą i żeby MAC’a przypisali do sięci
No tyle żeby nie zmieńili ze starego na nowy tylko dopisali drugi.