Witam mam problem z gaźnikiem,miałem gaźnik 12 kupiłem 21 z allegro (china) Regulowałem już go z dwa dni i nic .. Na samym początku jak miał dobre obroty to jak dodałem gazu mometalnie gasł,gdy dałem mu powietrza od razu miał takie obroty jak na v-max gdyby stał to pojawił by się w sąsiedniej wiosce kręciłem tymi śrubkami ale to nie daje nawet 1% różnicy,wiedząć że gaźnik zalewa podwyszyłem iglice zmieniłem dysze na najmniejszą jaką mam (75),i znowu problem .. ustawiałem tak filtr zatykałem i wgl że wkońcu doszedłem że jak odpale to ma normalne obroty a gdy dodam gazu to wgl obroty prawie się nie zmieniają i tak w kółko .. co zrobić ? Zmieniłem gaźnik ponieważ na tej 12 jechał max 50,albo co może zrobić z starym gaźnikiem może ma jakaś blokade ? jest tam dysza 84 ? Może założyć ten stary bo on jest orginalny i dobrze jest go wyregulować,ale co zrobić aby na tym starym więcej jechał pomożcie mi z 2 gaźnikami.
2T czy 4T,skuter czy moto itd model?
to że nie jedzie to nie jest problem gaźnika tylko mocy cylindra (i blokad).
A jeżeli ty do swojego 50 lub nawet chińskiego 70cm wsadziłeś gaźnik 21 to życiu go nie wyregulujesz bo ten gaźnik do tego silnika jest tak przewymiarowany że ło jeza. 17mm.. MOOOOŻE 19mm to max i to jeżeli masz naprawdę mocny cylinder.
21mm gaźnika to do cylindrów 70-90cm o mocy 15-20KM
Lepiej do starego założyć większą dysze i dostarczyć więcej powietrza (wymiana filtra, wyjęcie blokad z puszki, założenie stożka itd) - i O ILE nie masz innych blokad to ma to sens. Natomiast szału nie bedzie.
jest to skuter 70 cylinder yamaha booster
Dokładnie tak. Nic dodać nic ująć. Ten nowy gaźnik podaje zbyt dużo mieszanki i w życiu nie ma możliwości żeby ją przepalił Twój silnik.
Bo kolejność jest taka - zdjęcie wszystkich blokad - potem tuning. Zresztą skuter projektowali inżynierowie, którzy dokładnie obliczyli w jaki sposób ma być wytwarzana stechiometryczna mieszanka i jaki gaźnik ją wytwarza.
Nowy gaźnik możesz jeszcze sprzedać. Nie będzie to opłacalne z finansowego punktu widzenia ale w ten sposób odzyskasz choć część pieniędzy. Możesz zainwestować w większą dyszę, lepszej jakości markowy cylinder, wariator dobrej jakości (celowo nie używam tu słowa "sportowe").
Spróbuję zamienić tą 21 na jakąś 17,możecie może polecić strony na których można zamienić się/sprzedać ?
Tablica.pl, Allegro, może tutaj - na Skuterowo - w zakładce Ogłoszenia... Na Gumtree jeszcze spróbuj. Może w lokalnej gazecie.
i różne grupy skuterowe na facebooku