problem z gaźnikiem

Elo. Mam taki problem i nie wiem co jest przyczyną. Po odpaleniu sqta np po nocy czy długim postoju na początku włącza się ssanie, skuter dymi dużo i nie ma mocy przez pare metrów ( przynajmniej miałem tak w maladze) a w apce jest problem bo dopiero przy okolo 45-60km/h idzie normalnie, a na początku dymi i nie ma mocy i jakby coś się pchnie no i normalnie jedzie. Nie wiem jak to wytłumaczyć…
To może być przez warunki atmosferyczne (niska temp.) czy to raczej mała dyszaż

może byś mu tak dał się nagrzać co ??;p a jeżeli dalej dymi to znaczy ze za dużo oleju

No tak, daje mu się nagrzać, jak pojeżdzę z 5 czy 10min to się nie nagrzeje?
A dymienie to nie chodzi o to że tak jak dużo oleju jest, tylko no nie wiem… może filmik nagram to wrzuce jutro.

nagrzewać powinien się na wolnych obrotach najlepiej na centralnej,

To normalne nie masz czym się martwic po prostu jest za zimno jeszcze i zanim się nagrzeje trochę to trwa. silnik niema optymalnej temp. a zimne powietrze jeszcze go chlodzi.

Ja zawsze rano rozgrzewam skuter ok 8min na centralce dopiero ruszam w drogę bo jak go nie rozgrzejesz a pojedziesz to cyl może szybko paść. A w lecie to tyle że odpalam juz w garażu wyprowadzam na pole i ubieram kask i wszystko i jade. Tak że twoje objawy są normalne, niema się co martwić :stuck_out_tongue: