problem z gaźnikiem

witam mam problem ze skuterkiem od jakiegos czasu z rana jak jest chłodno skuter wogóle nie chce sie wkrecic na obroty jak sie rozgrzeje około 10min to wszystko wraca do normy czy ktos mi pomoże dodam ze gaznik mam keihin 24mm filtr stożek gąbka dysza 105 cylinder 72ccm dotarty prawidłowo silnik ma przejechane 1100km regulacj prubowałem nic nie pomogła swiece wymieniłem dalej to samo dodam jeszcze ze na początku wszystko było ok

Sprawdź przeowdy paliwowe czy nie ma jakichś śmieci. Przeczyść gaźnik ,dysze i magneto.(Miałem ten sam problem i mi pomogło :)
ps: Jak skuter jest zimny to jest normalka. To nie ma 140km tylko 5 :)

przewody sprawdziłem gaznik czysciłem ze 2 razy dyse zmieniałem na mniejszą i dalej to samo magneto?

Magneto też może być winą. Mi przez to skuter nie odpalał. Sprawdź to

Wypnij kabel wysokiego napięcia i spróbuj go zapalić. Jak zapali to bedzie wina kabla. ale 1 magneto wyczysc

Tu masz poradnik:http://www.youtube.com/watch?v=FXAleWvQyVY

105 do 70cc ? ja mam 95 do 90cc... Wstaw dyszę 85-90 i będzie wszystko dobrze, mam to samo jak wstawię większą dyszę, a też mam keihin 24mm+stożek.

ale skuter mi odpala tylko po jakis 10 sek zaczyna sie dusic czymam manetke na puł gazu a on sie dławi jak puszcze to odrazu gasnie wogule nie mam wolnych obrotów kompresie na cylidru jest dobra

dysze 85 wkrecałem to jest dalej to samo tylko kopci mocno

stożek musisisz mieć przy tyn gaźniku pod kątek 90*, a po jaką cholere 24mm do 70cc, tak wgl ?

chciałem kupic lepszy gaznik niż zwykłe chinskie dałem za niego prawie 200zł i niewiem co sie teraz dzieje ale na początku dobrze pracował a teraz wszystko sie pochrzaniło http://allegro.pl/tunning-gaznik-do-4t-80-90-100ccm-super-moc-i2728978505.html

a jaką masz pojemność?

dokładnie to 72ccm cały silnik nowy

A przedmuchiwałeś spreżonym powietrzem gaźnik po czyszczeniu?

nie

To może być przyczyną problemów. Ja miałem dziwne wariacje kiedy czyściłem gaźnik i nie przedmuchałem. A to gasł, a to nagle sam się wkrecał na obroty i w ogóle nie dał się wyregulować.

bambo371 napisał:

chciałem kupic lepszy gaznik niż zwykłe chinskie dałem za niego prawie 200zł i niewiem co sie teraz dzieje ale na początku dobrze pracował a teraz wszystko sie pochrzaniło http://allegro.pl/tunning-gaznik-do-4t-80-90-100ccm-super-moc-i2728978505.html

to niestety też jest klasa produktów z ChRL.
Naraku kosztuje w granicach 400zł a co dopiero oryginalny Keihin.
przed montażem należało rozkręcić gazior na części pierwsze i przejrzeć czy nie ma "zadziorów" i innych niespodzianek

czyli najlepiej bedzie sprawdzic jeszcze raz a jak to nie pomoże to nowy gaznik

PRZECZYSCIŁEM GAZNIK JESZCZE RAZ WSZYSTKIE CZESCI I DALEJ TO SAMO PRACUJE NA SSANIU TO JEST OK SSANIE SIE WYŁĄCZY POCHODZI JESZCZE PARE SEKUD I ZACZYNA SIE DUSIC

Za duzo powietrza dostaje bo jak sie ssanie wlacza to wieksza ilosc benzyny rownowarzy wiecej powietrza a jak zejdzie ze ssania to ma za duzo powietrza w mieszance.moze zmien ten stozek na normalny filtr z ta dluga puszka taki seryjny mam na mysli a tam tez sa zwezki wkladane wiec jak je wyjmiesz to powinno wystarczyc.dysze tez mozesz zmienic na mniejsze ale to kwestia doboru wlasciwej ,trzeba pokombinowac

założyłem inny gaznik normalny niema wogule odzewu jaka moze byc inna przyczyna zamówiłem cewkę zapłonową modul cdi i pompkę paliwa zobaczymy