Problem z gaznikiem tec racing 16mm

Witam. Mam problem ze swoim gaźnikiem tec racing 16mm. Mianowicie gdy dokładnie go wyczysciłem [bo lezał 2 lata w szafce i sie kużył] zamontowałem go do skutera cpi popcorn.
Nadszedł czas na pierwsze odpalenie. Gdy uruchomiłem silnik skuter wszedł odrazu na maksymalne obroty. A więc zajołem sie regulacją gaznika jakiekolwiek kręcenie sróbkami od powietrza czy oleju nic nie zmieniło. Dopiero zatkanie filtra powietrza skutkowało zmniejszeniem sie obrotów. Po długich próbach wyregulowania gaznika poddałem sie i zmieniłem goznik na orginalny.
Chciałbym sie dowiedziec co mogło by byc przyczyną tak wysokich obrotów.
Z góry dzięki

za mała dysza najpszykład

Dysza w tym gazniku to 76 bodajze jeszcze jutro sprawdze a w orginalnym gazniku jest 47,5

ale nic nie piszesz o silniku i jego potrzebach -co to za sprzęt, jaki cylinder, jaki gaxnik był…itd a mnie męczy takie ciągnięie za język i zgadywanie. Wiec możliwe tez że masz coś nie zaslepione i sobie dociaga lewe powietrze albo ten gażnik jest padnięty.

Cylinder jest orginalny cpi
W skuterze zamontowany jest tlumik leo vince zx
Został wymieniony wariator na tec r type
aktualnie rolki 6 gram
Wymieniona sprezyna centralna sprzęgła na twardszą

A wiec co z tym gaznikiem tec

Skąd mamy wiedzieć? Nie działa, to zostało stwierdzone.
Jak nie jest Ci potrzebny to go sprzedaj jako używany, może ktoś się zainteresuje. Jak chcesz go używać to daj komuś kto się na tym zna i zdiagnozuje jego problem o ile taki w ogóle istnieje. Równie dobrze może być tak rozregulowany względem Twojego skutera, że nie potrafisz go teraz z nim uruchomić.