Problem z elektryką

Witajcie
Mam problem z elektryką w moim skuterze,a mianowicie jak odpale skuter to swiatla mijanioa tylko sie zarza,jesli przelacze na dlugie to jest ok.... kolejny problem to to ze nie trzyma mi wolnych obrotow,.Przy niskich temperaturach tzn. ponizej zera przerywa silnik...kiedy wlacze migacz silnik pracuje i dusi sie i znowu pracuje normalnie...prosze pomozcie...ja juz zglupialem

A na innych żarówkach patrzyłeś czy jest tak samo? To że się dusi może być spowodowane złą regulacja gaźnika.

Na niskiej temperaturze, wolnych obrotach przy włączeniu silnika masz włączone ssanie elektryczne. Jak włącza migacz to dostaje mniej prądu - słabsze ssanie, trochę go dusi. I tak na zmianę. (Taka moja teoria). Wyreguluj gaźnik, więcej paliwa teoretycznie załatwi sprawę. Co do żarówek to nie wiem.

Według mnie powinien sprawdzić czy na innej żarówce cdy jest tak samo. Może być że włókno uległo uszkodzeniu i dlatego tak jest.

co do żarówek może regulator napięcia (takie moje zdanie) :)

Ja bym sprawdził najpierw, czy gdzieś nie robi się zwara, a potem sprawdził z inną żarówką, potem wyregulował gaźnik, a potem jak już nic nie pomoże, to radzę wtedy kupić regulator napięcia.
A co do silnika, to wystarczy gaźnik wyregulować.
A czy to jest 4T chłodzony powietrzem? No jeśli tak to w temp poniżej zera, raczej nie będzie chodził dobrze, dopóki się nie rozgrzeje.

Kuzyn ma quada (125 ccm ac) jak było poniżej zera tak koło -5, to żeśmy silnik ogrzewali opalarką xD i wtedy po jakiś 10-15 min. ogrzewania silnik ładnie zapalał ;)

Ja w zimie Bassę odpalałem przy -10 przez kopanie. Po 10-15 kopach odpalała i ciągnęła bez żadnego przerywania. No, może przez pierwsze 5-10 sekund.