Problem z elektryką - pomocy.

WITAM :

Mam skutera coliber kingway , i jest problem z elektryką , otóż kierunki nie działają , światła też nie działają , a jak przekręcę kluczyk i nacisnę hamulec to wskazówka od paliwa zchodzi na zero (0) , jest tak jak by prądu nie było i rozrusznik nie kręci , brak prądu nawet licznik się nie podświetla . POMOCY

sprawdź bezpiecznik.

a gdzie jest ten bezpiecznik ?

POMOCY

Przy akumulatorze.

Szukałem i żadnego bezpiecznika przy akumlatorze oprócz modułu nieznalazłem . POMOCY

Z golegą znalazłem ten bezpiecznik , i jest dobry , problem nadal jest POMOCY

Sprawdz aku.

czy są dobrze dokręcone śrubki

Zerowe albo minimalne ładowanie akumulatora?, a na odpalonym działa coś?, jeśli masz możliwość to podładuj akumulator i sprawdź czy dalej są takie objawy.

Otóż teraz dopiero zorientowałem się że akumlator jest naładowany , poniewaz mam pod niego podpięte 2 neony po 15 led i jak właczę neony to świecą , ale jak odpale skutera to nie idzie z akumlatora prąd na skutera nie ma kierunków świateł itp. Pomocy :(

sprawdź zasilanie od razu od prądnicy( kostka powinna znajdować się z dołu od strony obudowy wentylatora)

adi131 napisał:

WITAM :
Mam skutera coliber kingway , i jest problem z elektryką , otóż kierunki nie działają , światła też nie działają , a jak przekręcę kluczyk i nacisnę hamulec to wskazówka od paliwa zchodzi na zero (0) , jest tak jak by prądu nie było i rozrusznik nie kręci , brak prądu nawet licznik się nie podświetla . POMOCY

Pewnie masz awarię... elektryki...
Ale czego właściwie oczekujesz od nas? Mamy naprawić?
Sprawdź akumulator, bo może być padnięty, a może stator Ci poszedł... No, zdalnie się tego sprawdzić nie da...