Witam! Mam skuter Peugeot Zenith. Na chyba oryginalnych, mocno ściętych rolkach 8.5g ma dobre przyśpieszenie, ale rozpędza się ledwo do 65km/h, a na rolkach 7g po przejechaniu na nich 1000km przyśpieszenie słabsze, ale rozpędza się do 70km/h. Pytanie brzmi: Jakie włożyć rolki, żeby miał dobre przyśpieszenie i prędkość była zadowalająca Proszę o pomoc.
włóż 5.5 g lub 6 g to zależy od ciebie ale lepiej daj 5.5g
a moze bys tak napisać chociaz jaki masz tuning? wiesz ogolnie nie da rady wyregulować skutera komus przez neta ale przybliz co masz zmienione itp
Nie mam żadnego tuningu
Tłumik seryjny, przekładnia też nie ruszana, pasek napędowy wymieniony
Seryjnie powinny być 8,5g. Ale skoro na 7g szybciej jedzie, to jakbym włożyć nowe, okrąglutkie 8,5g najprawdopodobniej przyśpieszałby jeszcze szybciej ale wolniej jechać. A może się mylę?? Nie jestem specem od skuterów :-/
Możesz spróbować 5.5g.
Z 8.5g na 5.5g przy seryjnych częściach to nie będzie za lekkie?
spróbuj gdzieś ok 6-6,5
Ja w seryjnym wsadziłem 5,1g i skuter od razu miał niezłego buta i v-max większy o 5km/h,ale tak było u mnie nie wiadomo co będzie u ciebie ale możesz założyć ok5,5g i sprawdzić ![]()
Hmmm… Zdaje mi się czy wraz ze wzrostem wagi wzrasta V-max ale zato muli… i na odwrut… xD Jak dla mnie to ja bym tam wsadzil 6.5 gr pasek zmieniales wiec będzie git.
nie v-max nie wzrasat wraz z wagą rolek do zawsze jest pewna granica!!
Spamerzy!!! ZAMYKAM.