Witam, pisze w imieniu kolegi, któremu nie wiadomo, dlaczego coś stało się z skuterem. Dokładniej mówiąc, stał on 2dni w garażu, kolega go rozgrzał, pogazował trochę i ruszył, jechał ok 4km i więcej niż 40km/h nie dało się wyciągnąć, mówił, że skuter do 20 jakoś jedzie normalnie, a po przekroczeniu owej prędkości przymula i spada moc, tzn. skuter traci obroty, nawet jak doda się gazu, to on nie reaguje, odejmuje się, to samo, dopiero, gdy spadnie poniżej 20 elegancko można dodać i odjąć gazu, ale po przekroczeniu owej prędkości nie, sam nim jechałem i jest to prawda, skuter po prostu powyżej 20 nie reaguje na gaz... Sprawdzałem to na stopkach, wchodzi na full obroty bez problemu, sprawdzałem sprzęgło, jak i gaźnik i filtr powietrza wszystko jest oryginalne, tyle, że blokady są ściągnięte. Przeczyściłem mu filtr powietrza tzn. wkład gąbkowy gorącą wodą i płynem, po czym wysuszyłem go kompresorem i założyłem, dalej to samo, skuter po 20 nie ma prędkości, dostaje muła i obroty z norm spadają niemal, że o połowe i tak do 40, dalej nie idzie, z górki skuter przygasa, jedzie nie całe 40, pod górkę to samo, po prostej również taka sama sytuacja. WSZYSTKO JEST ORYGINALNE nic nie było wymieniane, przeczyszczony został cały wężyk z paliwa, sprawdzone wszystkie kable modułu, wężyki itd. i dalej to samo, nie wiadomo, dlaczego, 2 dni temu jeździł kumpel ze mną ok 75km/h i nie było problemu.
Skuter, to zwykły chińczyk ''firmy'' RM Motors ( FOX )
Przebieg: 4600KM
Stan: Bdb, prócz usterki, która teraz wystąpiła.
Wszystko jest ORYGINALNE !! Powiedzcie, co można zrobić w tej sytuacji, bo kumpel się denerwuje, co się z tym chińczykiem dzieje, a ja nie wiem, jak mu pomóc, więc proszę was o pomoc.