problem z benzyna

Witam mam problem tak iz ze zamontowalem gaźnik który ma wejscie na podcisnienie w króccu w którym zrobliem dziure zeby wsadzic ten wezyk i mam problem bo nie chce leciec paliwo do cylindra o gaźnika dochodzi ale pozniej nic co teraz?

podciśnienie powinno być przy gaźniku, jeżeli nie miałeś wejscia to można było je wywalić całkiem. Podcisnienie robi tylko to ze paliwo zaczyna się lać jak zaśsię powietrze a jeżeli go niema to ciągle leci.

właśnie u mnie paliwo w ogóle nie lecialo jak nie zrobilem tej dziurki w kroccu

Jeżeli w gaźniku nie masz wejścia na podciśnienie to możesz dac wężyk od podciśnienia do krucca tak jak zrobiles. Podciśnienie musisz mieć gdzieś podłączone bo jeżeli go nie będziesz miał to paliwo ci nie będzie w ogóle lecieć. Jak ci nie dochodzi paliwo do cylka to wez tam 5-10ml mu wstrzyknij przez otwór od świecy i jak odpali to po pewnym czasie pociagnie bezyne i będzie git.

ale jak wstrzykiwalem paliwo to odpalil na 2 sek i gasl

Kop ile wlezie i nie dodawaj gazu.

Paliwo nie poleci bez podcisnienia ?! BUHAHAHAHA

Poleci i to na pewno i będzie leciało ciągle a podcisnienie powoduje ze leci w określonym momencie. Niewiem czy to się sprawdzi przy kroccu jak nie wyjdzie to wywal cale podciśnienie a dziurke w baku zatkaj czyms i ci będzie lecialo

a ty się zamiast śmiać koleś być to wytłumaczył jaśniej ! dziure w baku sobie sam zrób i a dziure zatkaj w głowie .. taka moja rada

a teraz patrz ! Gdy nie ma podciśnienia zaworek wypycha do góry zamykając okno przelotowe dla benzyny .. gdy tylko pojawi się podciśnienie zaworek idzie w dół, benzyna leci

a tobie proponuje kupić sobie kranik jak do komarków, byle gówno a pomoże. w nocy będziesz sobie zakręcał kranik i po sprawie
albo poprostu w krućcu gdzie jest dziura przyklej dysze zebys podlaczyl wezyk podcisnienia, i dalej podepnij pod kranik !!!! Nie ma C**JA we wsi ze nie będzie dzialac

kondziopl3 napisał:

Paliwo nie poleci bez podcisnienia ?! BUHAHAHAHA

Poleci i to na pewno i będzie leciało ciągle a podcisnienie powoduje ze leci w określonym momencie. Niewiem czy to się sprawdzi przy kroccu jak nie wyjdzie to wywal cale podciśnienie a dziurke w baku zatkaj czyms i ci będzie lecialo

Weź kolo mnie nawet nie wkur***. Wiesz co to jest podciśnienie w ogule??? Owszem będzie lecieć cały czas ale jak nie będzie kranika podciśnieniowego a nie podciśnienia :roll:

no a co napisałem zaby wszsytko wywalil? a według ciebie to podciśnienie to co to jestą sam wężyk?!

Podciśnienie to jest ciśnienie niższe od otaczającego i tyle. Jak chcesz debaty, to używaj konkretnych określeń! Jacob555