Witam wszystkich.
Mam taki problem z Aeroxem.
Nie chce mi odpalać a gdy wykręce świece to jest mokra a jak podleje mu pod świece to odpala bez problemu ale ma bardzo wysokie obroty że aż rusza z miejsca.
Liczę na wasze odpowiedzi jaka może być tego przyczyna.
Z góry dziękuje .
wyreguluj mieszanke bo wychodzi na to że jeżeli ci zalewa świece to znaczy ze dostaje za dużo paliwa.
Omegos1996 - Mam gaźnik Dellorto 17.5 czy mógł byś mi jakoś na tym gaźniku pokazać którym pokrętłem te mieszankę zoptymalizować?
Z góry dziękuje .. :D
no wiem co to za gaźnik i jak to zrobić, a więc tak, masz tam dwie śrubki jedna jest od obrotów a druga od mieszanki jak masz wlot powietrza do gaźnika to odrazu masz taką śrubkę z boku skierowaną lekko w dół o ile sie nie mylę i to ta śrubka ona jest jako pierwsza bo za nią ta śrubka co jest prosto to jest od obrotów. ;)
Omegos1996 - Skoro wiesz jaki to gaźnik i widzę że się znasz na tym to powiedz mi jeszcze pod jakim kątem ma ta śrubka być wkręcona aby ta mieszanka byłą dobrze ustawiona lub ile obrotów?:)
Z góry dzięki za każdą odpowiedz. :))
kręć tą śrubką w lewo i w prawo i zobaczysz jak to bd czy bd normalnie chodził czy nie, a jak odpali i bd coś nie tak chodził to tam ją też pokręć i wyregulujesz ;)
Yh no spróbuje . :/
spokojnie tam nic sie nie stanie, ja swojego zapalić wgl nie mogłem i tak kręciłem na chybił trafił i było okey także nic się nie stanie
Czy mógł byś mi podać twoje gadu to byśmy pogadali na ten temat jeszcze bo na forum to się dziwnie pisze ;)
okey pisz 44212742