Problem. Tuning = pogorszenie osiągów =/

Dobrze a więc niedługo powinno mi to przyjść więc jak coś to będę tu jeszcze pisał jakieś pytania i relacje czy coś się poprawiło więc proszę moderatorów o nie zamykanie tego tematu
Dziękuję :roll:

a w którą stronę się kręci śrubką od powietrza aby zwiększyć dopływ? odkręcać?

W lewo, jak każdą śrubkę.

Kowal napisał:

jak każdą śrubkę

Nie każdą śrubkę wykręca się w lewo, niektóre mają lewy gwint :-)

Ale te przy gaźniku są akurat zwykłe ;-)

Tyle że nie od powietrza a od paliwa - odkręcasz = zwiększasz dopływ paliwa (czyli wzbogacasz mieszankę).

A probowałes pobawic się z iglicaż
Nie jestem tego pewny ale powinno to cos dac…

Z iglica hmm a co by mi to dało? gdybym ją podniósł do góry lub w dół? i jak to zrobić…?

W moim przypadku rozkreca się u gory gaźnik, odkreca się przykrywke i wyjmuje taka gumke gdzie znajduje się iglica wyciagam ja a pozniej biore sciagam “nakładki” reguluje je jak chce wysoko lub nisko zeby mi się iglica chodziła no i git. Z tego co ja wiem jak się opuszcza to wyzej się podnosi iglica i dostaje wieksza dawke paliwa a jak te “nakładki” dasz wyzej to jest odwrotnie :wink:
PS: Jesli bys mial zabogata mieszanke w powietrze to by Ci się zabardzo nie chcial wkrecac na obroty :roll:

co do regulacji pare podstawowych zasad panowie

przy zwiekszonej dyszy gaźnik wypluwa więcej benzyny, wiec zwiekszamy doplyw powietrza odkrecajac srubke regulacyjną w lewo

przy seryjnym gaźniku to powinno wystarczyc w zupelnosci, ale znacznie bardziej ci polecam zakup używanego gażnika dellorto PHBN 17,5 z dyszą 90, mi bez żadnych problemów chodził na oryginalnym filtrze powietrza i zaznaczam beż zadnego “ALE”

co do iglicy nie wytlumaczycie zabardzo jak rozebrać, to trzeba na wlasne oczy zobaczyć i poprostu usiąść popatrzeć i przetrawić jak to jest złożone,

PS: Jesli bys mial zabogata mieszanke w powietrze to by Ci się zabardzo nie chcial wkrecac na obroty

obajwy zbyt ubogiej mieszanki są takie że motor nie schodzi z obrotów za chętnie, (czyli powietrza za dużo)
zaś objawy zbyt bogatej mieszanki są takie że motor kopci na niebiesko, pierdzi i nie wkręca się na obroty inaczej nie można tego określić

Pozdrawiam[/code]

A więc wymieniłem dysze na 0,64 i wyregulowałem gaźnik wynik taki że jak by znikły dziury w przyspieszeniu ale v-max nadal ten sam!! ja nerwicy dostanę chyba z tym moim złomem … cały dzień dzisiaj siędziałem i w różne sposoby go regulowałem i nic idzie 85km/h i to pod wielkim przymusem! i z lekkim wiatrem w plecy… Proszę powiedzcie mi co to może być :cry: ja już nie mam na niego sił … na wszystkie sposoby go regulowałem i nic nadal to samo :cry: o co z tym chodzić czemu po tuningu jest wolniejszy!? według mnie nie jest to normalne :-/

[ Komentarz dodany przez: Borek02: 24-06-2009, 14:16 ]
Zamykam bo ludzie spamia iw gornikow się bawia. Jak będziesz chcial to poprosc odblokuje. Borek02