Siema. Mam mały problem ze swoim TGB pegasus corona 50 (to samo co f409 tylko ze jest to wersja sport i trochę inna sylwetka). Wczoraj zalozylem tłumik sportowy niestety zadna firmoka (AROW czy jakos tak) i skuter dostal mula na poczatek jakieś 0-20km/h potem ma juz ladne przyspieszenie ale leci tylko 60km/h. Skuter ma sciagniete wszystkie blokady wiec chyba powinien byc szybszy. Co zrobić z tym fantem?
wyreguluj go. Daj rolki o ok. 1g lżejsze i trochę twardszą sprężynę centralną.
Arrow to nie żaden badziew :P, ale oni bardziej specjalizuja się w tłumikach do motocykli niz do skuterów
czyli ze Arrow to wcale nie jest jakis szajsą dobrze wiedziec :roll: właśnie mialem w planach wyoregulowac go trochę i zmienić rolki na lżejsze ale czy to poprawi takze v-max?
Poprawi i to znacznie… Daj mu jeszcze spręzyne centralną twardsza i zobacz jaki będzie efekt :]
Mam tylko jeszcze jedno pytanie. Nie wiem jaka mam sprężynę centralna i rolki teraz zalozone wiec moze ktos wie jakie przypuszczalnie moga byc? Czy np. rolki 4-5g by stykly? I jaka ta sprezyne? :-?
[ Dodano: 2008-10-21, 21:57 ]
sory ze post pod postem ale zalezy mi na w miare szybkiej odpowiedzi :566: w sumie to nie bylo tylko jedno pytanie ale to juz szczegol :mrgreen: