Witam, Kilka dni temu stałem się szczęśliwym nabywcą skutera aprilia sr 50 r (gaźnik) do tej pory zrobiłem nim 50 km. Kupiłem odblokowany, problem w tym, że jak już trochę nim jeżdziłem i silnik robi się ciepły to aprilia traci na przyspieszeniu, chodzi o to, że ma ospały start ale wyczuwalnie większy v/max wiecie może co to może był i co zrobić aby przyspieszał tak jak na zimnym silniku?? Pozdrawiam
A chłodzenie powietrzem czy cieczęść może się przegrzewa
chłodzony cieczą 2008 rok. I nie przegrzewa się bo dziś traske zrobiłem 60 km średnio 65km/h i nic nie było nic nie strzelażo tylko na gaz wolno reagowałi miał wolny start ale wiekszy v/max
zeby to bylo ac to bym się nie dziwil bo mialem srke ac to tez pod odpaleniu miala bardzo dobrego buta a pozniej slabla a co do twojego problemu to moze na zimnym dobrze ci idzie bo jest na ssaniu a pozniej bez ssania slabnie? albo sprobuj wyregulować gaźnik
No bez przesady jak mogli mi przywieść skuter z niewyregulowanym gaźnikiem? Zrobie 300km pojade do serwisu i niech się bawić skuter jest na gwarancji.
[ Dodano: 2008-09-06, 22:57 ]
Sory za post pod postem ale jakmożecie to podajcie schemat gaźnika i napiszcie co mam zrobić
W każdym skuterze jest tak, że gdy się zagrzeje to potem ma muła… A schematy do wszystkiego znajdziesz na tej stronie http://www.easyparts.nl/index.php3
Możesz zmienić sprężynki na np polini / malossi trochę lepiej wykonane chyba. Każdy skuter jak się sprężynki rozcięgna itp zaczyna mulić U mnie na zimnym fajowo lata
tak ale czy u was jest az tak duża różnica bo u mnie na zimnym rwie od 0 a jak ciepły to od 15 km/h a start długi i ma ogólnej reakcją na gaz.
[ Dodano: 2008-09-08, 14:33 ]
dodam, że jak ciepły to ma zabójczy v/max a na zimnym tego nie ma
Heh, a u mnie to jakoś na odwrót - jak zimny to ledwo jedzie, a rozgrzany już lepiej… :?
A może ktoś z was zna kogoś kto ma ten skuter i podaż jakiś kontakt do niego?