Problem Skuter 2t - zaniki mocy

Witam, mam pewien problem ze skuterem junak 104 2t
Gdy jest zimny i dodam mu gazu na full to ma takie coś jak by chciał jechać ale nie może i dopiero po chwili łapie i juz jest git
A druga sprawa to jest ze gdy np jade po piasku to on po chwili nie ma siły i też ma tak jakby chciał isc ale koło się nie kręci, co może być przyczyna ?

może napęd (wariator, pasek) może sprzęgło, może padający cylinder z racji na złą regulacje gaźnika.
Musisz to posprawdzać

A jak mam sprawdzić napęd lub sprzeęgło ?
Co do cylindra to chciałbym to wymienić juz w ostateczności bo mam zamiar kupić cos innego i nie chce tyle pieniedzy wydawać, a skuter jest katowany ;d

skoro katujesz radośnie i zadajesz pytania “jak masz sprawdzić” to nie wróże ci dużego powodzenia w naprawach bo wiadać że nie masz o tym pojęcia.
Musisz zdjąć pokrywe napędy, rozumieć na co patrzysz i umieć ocenić czy elementy są na miejscu i w jakim są stanie.
Porównaj sobie z jakimiś filmami na YT, ze zdjęciami nowych. Kup sobie książke “Skutery chińskie i koreańskie”, używaj wyszukiwarki tu na forum.
Bo diagnozowanie silnika i napędu to nie jest coś co sie da w 3 zdaniach wyjasnić.