A więc tak. Kupiłem wał rms sport. I po zmianie zdziwko. Skuter muli i z v maxa 100 teraz jest 60. Brak kopa jaki był wczesniej. Kombinowałęm z rolkami i gaźnikiem lecz skutków to nie przyniosło. PO wymianie rolek zauwazalna zmiana to minimalnie większy v max o 5 lecz dół na początku.
Części
- yasuni Z
-sprzęgło i dzwon stage 6
-wario hebo
-pasek hebo
-cylek metrakit handmade 70ccm
-wał rms sport
Kumpel podpowiadał że może być źle uszczelniony silnik, wg. was co może być przyczyną?
Pozdro
Zmieniales simmeringiż
zmieniałem, wydawało by się że dobrze wsadzone
Jesli to wał HPC, to jeszcze regulacja gaźnika by się przydała.
No i sprawdź czy Ci membranek nie wypierdziało.
a to mogło by się przyczynić aż tak bardzo do tego muła :> ? a z tym uszczelnieniem silnika ? jak na moje oko sprężanie w miare ok. A prócz membran przychodzi ci coś do głowy to bym wszystko za razem sprawdźił żeby nie latać później
Tego typu wały zwiększają cisnienie wstępne czyli w komorze sprężania.
Jeśli membrany puszczają - cisnienie nie utrzymuje się.
Można to latwo zaobserwować. Wystarczy zdjąć filtr powietrza i zobaczyć podczas gazowania czy dużo mieszanki się cofa poza gaźnik.
Możesz też wykręcić świece i zobaczyć czy nie jest tak jakby owiana przez uciekające gazy.
A czym uszczelniłeś silnik po rozpołowieniu?
Ten wał nie jest HPC… To zwykły RMS Pewnie coś źle złożyłeś i łapie lewe powietrze.
Jak nie jest to hpc, to faktycznie, gdzie lewe powietrze idzie.
Posprawdzaj czy wszystko jest szczelne jak tak to pojeździj spokojnie do 50km wał musi się ułożyć w łożyskach.
był uszczelniany jakimś specjalnym sylikonem do silników. TO tak btw jak sprawdźić szczelność silnika
Odpalasz i tam gdzie są uszczelnienia polewasz lekko wody z mydłem - pojawią się bąbelki.
aha no to dzięki dzisiaj sprawdze membrany i te uszczelnienie, w razie problemów będę kontynuował temat ;). A wypierdziane membrany można poznać po szczelinach między płytkami a membraną ?
Edit:
świeca jest hmmm czarna z tego co widzialem po ostatnim odkręcaniu
Czarna świeca to da duża dysza główna i ogólna regulacja gaźnika może go zalewać i dlatego nie chce kręcić max obrotów