WITAM
wymienilem ostatnio cylinder w moim motorowerku na 72cc i wszystko smiga ok.tylko jak przejade nim nawet z 500 metrow to jusz jest bardzo goracy czy to jest normalne???
czy moze zle cos poskladalem i z tego tak szybko sie grzeje??
P rosze o pomoc
Skuter 4t czy 2t. W obu przypadkach ustaw zapłon. Jeśli to 2t to zwiększa dawke oleju i zmień dyszę główną na większą
to jest 4t.a jak sie zwieksza dawke oleju??
kokosanka napisał:
to jest 4t.a jak sie zwieksza dawke oleju??
W 4T nie ma czegoś takiego jak dawka oleju, bo tylko w 2T miesza się benzynę z olejem.
"Jeśli to 2t to zwiększa dawke oleju i zmień dyszę główną na większą "
A ty masz 4t, więc Tobie to niepotrzebne. Po prostu ustaw zapłon.:x
witam mam syma orbit ma przejechane ponad 18tys jechałem i nagle mi zgasł i nie chcial odpalic rozkrecilem wymienilem tlok cylinder i pierscienie zlozylem i nadal nie chce odpalic co to moze byc prosz o szybka pomoc i o odpisane mi na e mail pozdrawiam
Zobacz czy paliwo dochodzi i czy jest iskra.
A cylinder dobrze jest założony ?????- Jak się założy odwrotnie to zazwyczaj ma tendencje do grzania się i pulchnięcia po kilku Km
Ustawić zapłon? Odwrotnie założony cylinder? Ludzie, co Wy pitolicie? Zapłon w skuterze jest ustawiony na stałe. No chyba, że macie moduł Naraku ze zmiennym kątem wyprzedzenia. A w ogóle czy da się założyć odwrotnie cylinder? Przecież by tego nie złożył...
Jedna prośba - zastanówcie się czasem co piszecie... Naprawdę. Tu mamy sobie pomagać. Niektórzy naprawdę nie mają zielonego pojęcia i będą potem szukać "śruby ustawienia zapłonu" albo innego "gulgulatora" w skuterze...
Kisiu1981 napisał:
Odwrotnie założony cylinder? Ludzie, co Wy pitolicie? A w ogóle czy da się założyć odwrotnie cylinder? Przecież by tego nie złożył...
Zapewne chodzi o odpowiednie zamontowanie tłoka w cylindrze, bo można to zrobić na dwa sposoby, ale właściwy jest taki, że strzałka na tłoku ma wskazywać na wydech.