Problem po zalozeniu filtra

witam.
mam taki problemik miałęm orginalny filtr powietrza i byl on nie moj wiec musialem go kiedys oddac dzis zalozylem swoj stary filtr bez zaczepów…przymocowalem go na druty i jakos się 3ma i skuter normalnie pali mi na dotyk ale jak dam mu w “pizde” to do 30 km/h ladnie idzie a po 30km/h się dusi… poprostu jest tak jak by byla blokada na module podlaczona ale jest odlaczona bo sprawdzalem…

wiec co zrobić?

dzieki z gory za pomoc :slight_smile:

Wiem, wyregulować :stuck_out_tongue: i poprawić ortografię :evil:

za dużo powietrza dostaje. Wyreguluj gaźnik, sprawdź gąbkę, nasącz ją troszkę w oleju, jak nie pomoże to musisz kupić nową gąbkę albo dać większą dyszę.

dyszę i tak muszę zmienić bo mam większy cylinder i sportowe wario a dysza std.
Jutro sprubuje wyregulować…

a to się którą sróbką reguluje bo nie jestem pewien.Wydaje mi e że jest taka śrubka z boku gaźnika czy to onaż Bo nie kojarzę :slight_smile:

To jak wiekszy cyl to pewno i gaźnik i możliwe że seryjny filtr za mały

Ale na tym filtreku i cylku jezdzilem już wcześniej zrobiłem ok.1000km

Podmiećn gabke z tamtym filtrem ;]

jutro zobaczymy co i jak…

a się dopatrzyłem że ten filt na dole gdzie jest mocowanie jest jedno wyrwane i jest taka nie zaduża dziura ale to chyba nie od tego?

mozliwe ze od tego. Dziura i dostaje za duzo powietrza

zakleiłem tą dziurkę poxilina i nadal to samo jak dam mu gaz to on powoli przyspiesza i się dusię co to może być?wydaje mi się że zadużo powietrza dostaje…można jakoś to wyregulować?

oczywiscie beda PIWA

większą dysze daj!
A najlepiej bym na twoim miejscu dał nową gąbke.

ale na starym filtrze jezdzilem i nic nie przestawiałem i bylo ok a teraz ten zalozylem tez orginal i się “pogorszyło” …

zaczy że ten co założyłeś to już się zużyła gabka. daj nową gąbkę, albo starą do pralki i upierz :smiley: i wtedy zobacz co będzie :sunglasses: