Problem po doblokowaniu

Odblokowałem dziś swojego skuterka i co i nic
zdjąłem blokadę z wario i rolki 4.5g wsadziłem i nic się nie dzieje
ma ktoś jakiś pomysł co się mogło stać dodam ze wszystko na pewno dobrze zrobiłem.
Może za ciężkie roleczki ?

znaczy się żadnej różnicy nie poczułeś :?:
a jakie rolki miałeś wcześniej :?:

Pierścień wywaliłeś? W jakim sensię nic? Może za lekkie rolki wsadziłeś?

rolki seryjne sa 4.3 g a ja dałem 4.5 g i nie odczułem nic po za wg mnie lepszym przyspieszeniem
co prawda tak przy ok 50 km/h ma mniejsze obroty niż wcześniej ale cóż jak się na obroty nie wkręca ;/ a wcześniej ładne szedł na obroty
edit
a przyczyna może być lekko ułamana łopatka na wiatraczku wariatora ?
bo ojciec odkręcał i ułamał malutki kawałeczek

daj rolki coś ok. 5.5g i twardszą sprężynę centralną

nie chce mi się go znów rozkręcać i kasy na rolki wydawać
myślicie ze to wina rolek ?

0.2G to bardzo mała różnica więc v-max mógł wcale nie wzrosnąć lub o jakieś 2-3km/h także też pewnie byś nic nie poczuł

ale skoro rolki są lekkie i nie idzie w v-max, to chociaż przyspieszenie powinno być lepsze…

A wszystkie blokady zdjąłeś? W Hurricane dopóki nie odblokowałem wydechu i filtra powietrze też nie czułem wielkiej różnicy. Jeszcze wyreguluj gaźnik i pokombinuj z tymi rolkami. Trzeba z nimi spróbować różncyh wariacji bo nie powiedziane jest, że zawsze jak wstawisz lżejsze rolki to wzrośnie przyśpieszenie i na odwrót. Orginalne są 5,7. Miałem 5,0 i na tych było gorsze przyśpieszeniee a vmax ten sam więc kombinuj :stuck_out_tongue:

dzieki panowie kolanko mam odblokowane a filtr nie :stuck_out_tongue: ale niedługo zamówię rolki coś koło 5.6 g i napisze jak jest :slight_smile:

[ Dodano: 10-04-2009, 12:29 ]
wiec tak
wyregulowali mi gaźnik i dali iglice najniżej przyśpiesza extra ale v-max marne 50 :-/
mam teraz rolki 5 g
macie jeszcze jakieś sugestie ?