problem... nie kręci rozrusznik

Witam wymieniłem w skuterze wał na rms racing , łożyska wału stage6 teflon , wario na hebo ng, wentylator wariatora hebo i pasek dayco i złożyłem wszystko do kupy naładowałem akumulator i teraz próbując odpali z rozrusznika nie mogę bo on w ogóle nie kreci tylko jest taki długi szum… dodam ze jak wyjołem stary wał itp to z tego co jest za wariatorem taki jakby talerz czy coś to wypadły z tego takie sprężynki i wałeczki 2. Prosze o pomoc czemu nie kręci rozrusznik??

jeżeli szumi to rozrusznik kręci, poprostu nie masz bendixa :stuck_out_tongue: powinien wyskoczyć i załapać ząbkami przeciwtalerz, i tym sposobem odpali by silnik. Daj moze fotki tego ci Ci wypadło, ale na 90% będzie to właśnie bendix

jak to nie mam bendixa? przecież wkładałem wszystko tak jak wcześniej to czemu mam nie mieć??? co mam teraz zrobić?? pod wariatorem jest takie koło co się je wyjmuje i z tego koła wypadły 3 sprężynki i takie wałeczki. pomocy

jeżeli wypadły Ci te kołeczki to rozkręć to i powinno być takie plastikowe koło z trzema rowkami, wsadź tam sprężynkę i kołeczek dłuższą krawędziź do sprężyny, i tak w każdym rowkiem. Jak znajdź taki bendix to Ci wyśle fotki bo gdzieś go miałem tylko nie wiem gdzie. :wink:

w tym jest problem że chyba pogubiłem te kuleczki i sprężynki. ma ktoś może na sprzedaż taki bendiks z tymi kuleczkami itp??

W sklepach internetowych jest do kupienia… Popatrz na jednoślad.pl a jak nie to sklep.mieloch.pl