Problem! Muł w hrr

SieMa!
Dzisiaj jezdzilem trochę na kiłeju i w pewnym momencie poczulem tak jakby nagly spadem mocy ale zbytnio tego nie odczulem i się za bardzo nie przejmowalaem .
Potem Gdy skuter byl calkiem zimny znow go odpalilem i bylo dobrze ale jak się rozgrzal to znow mial mula na poczatku.
Mul jest tak od 5-30km/h. Silnik niby wmiare wchodzi na obroty ale predkosc na poczatku baardzo slabo wzrasta(a obroty sa w miare normalne)
Co to moze byc???;/
[Przepraszam za rozciagliwosc;/]

PS. Proszę o wmiare szykba pomoc bo bede zamawial części do odblokowania i do przegladu wiec jakby co to bylo by za 1 przesyłka;)

Regulacja, albo przytarłeś.

może Ci się pasek już wykończył i się ślizga.

Dzieki wam
NAjbardziej się obawiam ze przytarlem;/

Ale czemu to jest(przynajmniej ja tak zauwazylem) ze tylko na cieplym silniku?

Muszse odkrecic dekiel ale na razie nie mam czasu;/;/
Jaka powinna byc szerokosc paska aby nadal się nadawal do jazdy?(bo stan wizualny potrafie okreslisc czy dobry czy zly :stuck_out_tongue: :wink: )

btw.A i czy do wszystkich keewayow sa rakie same uszczelki pokrywy przekładni bo w sklpeie jest tylko 1.

Raczej nie, bo kapa jest trochę inna niz w matrixach focusach. A po co Ci uszczelka noważ

Bo raz juz otwieralem i mi pekla ale ją zalozylem i muszę wymienic.
W sklepie keewaya jest tylko 1 ;/ Pisze tak: Uszczelka pokrywy paska.
Do wszystkich typów Keeway-a.

Nie aż tak koniecznie musisz zaraz wymieniać, dużo ludzi jeździ bez i jest dobrze.

No jeszcze zobacze bo i tak nie ja place za części a bede zamawial to by i uszczelke się wzieło :smiley:

ta uszczelka tylko przeszkadza, ja jej nie mam i jest dobrze.
szkoda kasy Twojej czy czyjejś ;p zaraz i tak się potarga.

Wal tą uszczelkę… Ja nigdy nie miałem i jeżdżę :stuck_out_tongue:

No w sumie przeszkadza w zakladaniu dekla
Chyba macie racje :wink:

Ona serio nic nie daje :stuck_out_tongue: I tak syf leci przez inne otwory xP
W sumie to skoro masz 3300 km to jedyne co mi przychodzi na myśl to pasek wyniszczony, przetarty cyl, ewentualnie rozregulował się gaźnik - miał tak mój kumpel w hrr, ale skoro tylko na ciepłym to najbardziej bym podejrzewał dzwon, ale mały przebieg to nie wiem. Sprawdzić możesz :stuck_out_tongue:

Ps. Co zamawiasz tak w ogóle ?
i
Jak docierałeś ?
i na wszelki wypadek
Olej masz ?

Docieralem nawet, choc moglbym lepiej;)
Olej to mam a dokladnie robie mieszanke xD

Co do tematu to dzisiaj jak jezdzilem to juz tak nie bylo ;/ Nie wiem co to moglo byc wczoraj;/
A dzwon jak się się prawdza czy jest dobry czy zly?

Dzwon - po barwie xD
Docieranie polega głównie na jeździe ze zmieńnymi obrotami :slight_smile:
Mogło na to wpłynąć wielee czynników ;] skoro już wszystko ok no to OK xP

Moze dokladniej opiszecie jak powinien wyglądac dzwon, bo nie bede rozkrecal 7 razy ;F
Docieranie wg mnie bylo jak najnardziej wporzadku.

dzwon ma być prosty, nie pofalowany i oryginalnego koloru, jednolity, nie ma mieć przebarwień żadnych.

Musi nie mieć przebarwień także we wnętrzu.