mam problem że jak dam gazu to skuter zaczyna się dławić i po chwili normalnie działa tak tylko się dzieje jak ruszam i ma wysokie obroty śrubka od obrotów jest wykręcona na maksa a od mieszanki jest ustawiona na dwa pełne obroty.
poniżej daje filmik z moim skuterem sami zobaczycie co się dziej
proszę o pomoc przecież tak się jeździć nie da no co dzień.
http://youtu.be/kwAR01hWMlA
U mnie w quantumie był ten sam problem. Ale jakoś sie tym nie przejmowałem zbytnio
Wyreguluj gaźnik śrubką powietrze/paliwo i sprawdź, czy da to coś, ew reguluj powoli obroty, potem rozbierz gaźnik, sprawdź, jak wyglądają dyszę, czy nic się nie poluzowało, nie przytakło, przeczyść go benzyną i zamontuj, powinno pomóc :)
MrJakub654 napisał:
Wyreguluj gaźnik śrubką powietrze/paliwo i sprawdź, czy da to coś,
Nie ma takiego czegoś jak śrubka od regulacji powietrza/paliwa. Ta boczna śrubka jest tylko i wyłącznie do regulacji ilości paliwa w mieszance.
A co do twojego problemu to najpierw wyczyśc gaźnik, potem wyreguluj i powinno działać.
kuba90876 napisał:
MrJakub654 napisał:
Wyreguluj gaźnik śrubką powietrze/paliwo i sprawdź, czy da to coś,
Nie ma takiego czegoś jak śrubka od regulacji powietrza/paliwa. Ta boczna śrubka jest tylko i wyłącznie do regulacji ilości paliwa w mieszance.
A co do twojego problemu to najpierw wyczyśc gaźnik, potem wyreguluj i powinno działać.
Właśnie jest taka śrubka, regulująca skład mieszanki paliwo-powietrze ;)
Co do problemu, jeżeli nie pomoże czyszczenie gaźnika i regulacja śrubką składu mieszanki, spróbuj zmienić położenie iglicy ;)
Pietro. Mieszanka to powietrze i paliwo ;) powietrze regulujesz przekręceniem manetki przez co przepustnica przekreca się i większą ilość powietrza przepływa przez gaźnik. paliwo reguluje się tą boczną śrubka, na jej końcu jest taka jakby igła, która wykręcajac śrubke zwiększamy ilość paliwa a wkręcając ją zmniejsza się ilość paliwa.
kuba90876 napisał:
Pietro. Mieszanka to powietrze i paliwo ;) powietrze regulujesz przekręceniem manetki przez co przepustnica przekreca się i większą ilość powietrza przepływa przez gaźnik. paliwo reguluje się tą boczną śrubka, na jej końcu jest taka jakby igła, która wykręcajac śrubke zwiększamy ilość paliwa a wkręcając ją zmniejsza się ilość paliwa.
Ale pierdoły pociskasz. Najpierw się doucz, potem zabieraj się do dyskusji i porad ;)