jak w temacie mam problem do tych czas jak jeżdziłem to licznik pokazywał prędkość a dzisiaj było tak że jechałem a predkość zamiast zwiększać to spadła do zera i licznik stoi w miejscu co jest przyczyną
mam zipp toros f16
Albo jest to wina linki od prędkościomierza albo wina ślimaka,ale podejrzewam,że linka jest do wymiany.
No chyba coś z prędkościomierzem, może coś tam z linką, kiedyś wracałem tak z wakacji z wujkiem autostradą , jak miał licznik zepsuty ;D
Ja obstawiam na linkę
a w którym miejscu podkrecić linke
No też napisałem, że z linką. Może źle sformułowałem wypowiedź, w sensie, że coś z prędkościomierzem, to chodziło mi nie o to, że licznik czy coś tylko coś w sensie mechanicznym z prędkościomierzem jak linka ;)
Pewnie linka się zerwała ;)
Daniel84 napisał:
a w którym miejscu podkrecić linke
Musisz odkręcić górną cześć plastików.Wtedy pojawia się Ci cały zegar.Od zegara odkręcasz linkę. To samo robisz na dole odkręcając linkę od ślimaka.Wstawiasz nową i powinno wszystko chodzić ;)
Tylko nie zapomnij nowej linki nasmarować porządnie... :)
Koledzy odświerze troche temat. Mam aprilie scarabeo 50, wczoraj jadąc do pracy zauwaźyłem dziwną rzecz dotyczącą prędkościomierza. Mianowicie jadąc ze stałą prędkością prędkościomierz opadał, pokazywał zamiast 50 kmh, 30 a czasami 40. Nie spadł do zera co mogło by wskazywać na zerwanie linki ale pokazywał wartości bardzo zaniźone. Czy to oznacza źe muszę rozejrzeć się za nowym licznikiem?
Witam mam kilka pytan do was odnosnie predkosciomierza w toros f16 ponewaz kompletnie nie dziala zadna ze wskazowek ani paliwa ani predkosciomierz od nowosci po zdjeciu przedniej oslony zauwazylem ze czarne kabelki sa odpiete kompletnie jeden wychodzi z licznika drugi z kostek pod co je podpiac kiedy ten z kostek przykladam do niebieskieo przy liczniku wskazowka paliwa podchodzi na full gdzie je podlaczyc dokladnie. i co zrobic z predkoscomierzem aby dzialal w pelni. czy bylby ktos tak mily i wytlumaczyl gdzie podlaczyc te czarne kable i co zrobic gdzie szukac przyczyny niedzialajacego licznika ewentualnie opisac jak to naprawic samemu. Z góry wielkie dzieki. Pozdrawiam szczesliwych posiadaczy Toros F16
Ja mam Zipp Quantum R i jadąc licznik zaczął mi gasnąć i całkiem zgasł od tego czasu wogule nie działa. Jedyne co pokazuje to kierunkowskazy i zmiane z świateł krutkich na długie. HELP !!!!
DiegoPL to wada fabryczna. Śmigaj na serwis wymienią na nowy.