Prawo - proszę o pomoc (125ccm)

Powiem ci tak, jak cie złapią, to zależnie od popełninonego czynu mogą do 2. lat opóźnić ci możliwość zdobycia jakiejkolwiek kategorii. Ostatnio typa jednego u mnie złapali i rok później będzie mógł dopiero prawko robić, więc uważać trzeba.

U mnie typek za jazde po pijaku na rowerze odroczyli mu prawko na 5 lat.

Patrcico i Shakin - cholera jasna … spokojnie :expressionless: nie będę otwierał na max bo i tak nie będę miał zezwoleń … po co się narażać/rzucać w oczy

magnus - no a jeśli poprostu będzie kontrola drogowa ( pojade 50km/h ) ale kontrola to i tak każą zjeżdżać wszystkim … to co wtedy ? tylko mandat ?

Dziecko, kup sobie skuter a nie motor. Jeśli chcesz crossa to 50, jeśli nie dasz gazu na maxa to po ci 125, kup 50 i ci styknie.

Mówiłem pare postów wyżej: NA TOR ! -.- Mam w sąsiedniej wsi tor motocrossowy … wuala :slight_smile:
Proszę na temat !

TO kup przyczepke, i nie ch ci starszy wozi tego crossa na tor i po problemie. Nawet nie musisz go rejestrować.

No, a ja widzę że ty bardzo chcesz ostrzeżenia mieć ;]

O co ci chodzi brzdącu, dobrze ci radzę a ty na mnie najeżdzasz. Nie chciałbym aby kotś z naszej motocyklowej rodzinie zginoł mając 14 lat na 125 bez uprawnien lub przeżucił się na wuzek inwalidzki.

no jak na razie to tylko ty mnie wyzywasz od brzdący, malców, dzieciaków itd.
powatarzam poraz n-ty … NIE BÊDÊ SZALAŁ ! Obiecuję wam jako jednosladowcom …
spokojnie … na pewno nie zgine od mojej winy na tej 125 ( przynajmniej nie na drodze :stuck_out_tongue: na torze inna bajka ;] )
A jak na razie to widzę że ty tu offtopujesz …

ja niemoge, weź kup sobie crossa bez homologacji, przynajmniej nie będzie problemu z prawkiem, a to że niedopuszczony do ruchu to małe piffo
poza tym co mnie obchodzi to co ty obiecujesz-twoja sprawa, nie ja będe o tobie decydował tylko twoi starsi

Patrico, ty spamerze :evil:

RudY napisał:

no a jeśli poprostu będzie kontrola drogowa ( pojade 50km/h ) ale kontrola to i tak każą zjeżdżać wszystkim … to co wtedy ? tylko mandat ?

W takiej sytuacji jak trafisz na równych policmajstrów, to nic ci będzie, ale jak trafisz na służbistów, to mogą wysłać moto na diagnostyke, a wtedy umarł w butach(mandat i sprawa w sądzie). Odroczenia dostaje się w sytuacji rażacego złamania prawa, a to się raczej aż tak nie kwalifikuje(jazda 50km/h na większej, niż dozwolana, pojemności).

kup sobie sende 50 i ci styknie :stuck_out_tongue:

skończcie już pisać nie na temat bo temacik zostanie zamknięty i warny się posypią

dzieki kłos z pomoc :stuck_out_tongue:
Senda miała być … ale się zdecydowałem na 125 ( chce jeździć na torze ) a obawiam się ze 50 ( chyba jednak mam racje ) za słaba …
stopakropa - crossa nie chce ( ma większą moc, a nie chce się od razu przesiadać na 40 konne bydle, w ogóle się nie da zarejestrować, licznika brak, a za 2 lata na enduro będę mógł jeździć legalnie więc … )
mówię że obiecuje bo wszyscy mi tu sapią że będę szalał itd. itp. ale zrozumcie … nie chcę kłopotów a poza tym mam olej w głowie …

Jeju a na czymś już wogule jezdziłesą? Myślisz że kupisz enduro i od razu na hopy pojedziesz ?? Najpierw kup 50 i ogarnij jazde a potem za 125 i tor się bierz

RudY napisał:

poza tym mam olej w głowie ...

Nie masz, skoro chcesz jeździć na ulicy na 125ce, bez uprawnien, poza tym to i tak ma ok 25-30 KM wiec tez nie wiadmo czy to opanujesz ;/

Shakin napisał:

RudY napisał/a:
poza tym mam olej w głowie ...

Nie masz, skoro chcesz jeździć na ulicy na 125ce, bez uprawnien, poza tym to i tak ma ok 25-30 KM wiec tez nie wiadmo czy to opanujesz ;/

dokładnie. I sama myśl o ucieczce przed policją potwierdza Twój brak dojrzałosci.

Kup 50cc walnij cylinder 70 wydech sportowy i sobie poćwicz jazdę, nabierz umiejętności, a nie od razu na 125 wsiadasz :roll: na torze nie dasz sobie z tym rady :lol:

Miałem chińską 50 … jazde i jak się ludzie zachowuja w stosunku do motorowerów już zapoznałem … Na pewno w pierwszy dzień nie pojade na ten tor tylko do lasu wyczuć motor …
25KM dokładnie … myślę że sobie poradze :slight_smile:

Temat chyba do zamknięcia … chyba że jeszcze chcecie pokonwersować :stuck_out_tongue:

Tak tak, świetny pomysl do lasu … żal człowieku daj spokój kup 50 bo się zabijesz dobrze ci radze. A do lasu nie wjeżdzaj bo za duzo drzew do zaliczania. Bierz 50 i nie małpuj. Kolegom i tak łatwo wmówisz że to 125

co do postu coreya
o ucieczkie pierw powiedział mi brat … z początku też byłem przeciwko potem trochę o tym myślałem a na końcu założyłem ten temat żeby się upewnić … NIE BIÆ MNIE ! :stuck_out_tongue:

Ta kupić sende, cylek, wydech, gazior … spoko tylko jakoś nie za bardzo mi się chce z koro i tak za rok-dwa bym musiał sprzedawać i znów czekać na okazję DT bo sendy ( mocy )by mi brakowało …

post Wina ( nie nadążam ;| )
meh… to gdzie ćwiczyć ?! 50odpada … tak jakoś wyszło :expressionless:
No wątpie żebym wmówił … paru trochę się zna :stuck_out_tongue: przynajmniej na tyle żeby poznać że to 50 :smiley:

RudY tak jak kiedyś na forum pisałeś i czytałem niektóre twoje wypowiedzi to się wydawałeś normalny :roll: Ale z tą 125 przesadzasz. Ew jak się uparłeś to chociaz może przyblokować na poczatek?