Pytanie brzmi:Jak ja będę miał kartę we wrześniu lub październiku tego roku to co muszę mieć i zrobić żeby wymienić ją na AM? Wiem te pytania były ale ja proszę krótko zwięźle i na temat:DZ góry dzięki za odp.:3
jeszcze nic wymienic bd mogl od stycznia albo lutego
Nikt nie wie jak bedzie wygladac ta procedura trzeba czekac do stycznia
Jak będziesz miał kartę przed wejściem ustawy o prawie jeździe kategorii AM to tylko poddasz się wymianie (na własny koszt oczywiście), ale to dopiero na początku 2013 roku.
Pisało o tym Skuterowo.com.
Jeśli ustawa wejdzie w życie to w marcu już będzie można wymienić Kartę motorowerową na prawo jazdy AM. Trzeba będzie wnieść opłate za wydanie dokumentu i posiadać opinię lekarza.
A o co dokładnie chodziło z tym co w filmiku było mówione o jakiś latach czyli że ktoś tam za jakiś czas po iluś latach będzie musiał wyrabiać, nie zrozumiałem tego
ja patrzyłem na ten filmik i niec nie zrozumiałem.Z góry dzięki za odp:D
a na ile procent wejdzie AM według was?
Leszek napisał:
Jeśli ustawa wejdzie w życie to w marcu już będzie można wymienić Kartę motorowerową na prawo jazdy AM. Trzeba będzie wnieść opłate za wydanie dokumentu i posiadać opinię lekarza.
a jeżeli jestem już pełnoletni ? a nawet mam prawko tylko że ,,B" ?
solaciak napisał:
Leszek napisał:
Jeśli ustawa wejdzie w życie to w marcu już będzie można wymienić Kartę motorowerową na prawo jazdy AM. Trzeba będzie wnieść opłate za wydanie dokumentu i posiadać opinię lekarza.a jeżeli jestem już pełnoletni ? a nawet mam prawko tylko że ,,B" ?
Jeżeli jesteś już pełnoletni, to nadal będziesz mógł jeździć pięćdziesiątką na dowód.
RayaNN napisał:
solaciak napisał:
Leszek napisał:
Jeśli ustawa wejdzie w życie to w marcu już będzie można wymienić Kartę motorowerową na prawo jazdy AM. Trzeba będzie wnieść opłate za wydanie dokumentu i posiadać opinię lekarza.a jeżeli jestem już pełnoletni ? a nawet mam prawko tylko że ,,B" ?
Jeżeli jesteś już pełnoletni, to nadal będziesz mógł jeździć pięćdziesiątką na dowód.
ok, dzięki
bo chodziło mi że pomimo pełnoletności i nawet prawku tylko że na samochód nadal tylko karte motorowerową mam przy sobie :)