Jak nie wiesz o co mi chodzi to nie gadaj głupot, że kategoria B ma być w gimnazjum. Jak ja nie lubię takich osób, nie znają się a pieprzą głupoty.
A w ogóle jak karta motorowerową kiedyś była prawie darmowa, to czemu prawo jazdy na tą samą pojemność ma kosztować, szalone prawie 1000 zł.
Co tu porównywać, samochód do skutera. Skuterem zazwyczaj jeździ się po mieście, a nie na długich trasach. Kolega wyżej dobrze mówi, czemu to wszystko musi być takie drogie? Mało nakradli juz pieniędzy na tych zmianach przepisów ?
No właśnie o to chodzi kolego NieDlaPrawaJ... dlatego ze jeździ się głównie po mieście to wypada znać przepisy ruchu drogowego i podstawowe znaki drogowe.
rado1201- trochę szacunku i kultury do ludzi starszych od Ciebie
Fakt kurs na AM jest drogi ale tylko dlatego ze szkoły jazdy go prowadzą i uwierzcie nie mają kokosów z tych szkoleń. Ja osobiście się ciesze ze trzeba znać dobrze przepisy ruchu drogowego, sam bardzo dużo jeżdżę po kraju i wiem jak malolaty jeżdżą tymi skuterami. Karta zdawała egzamin 20 lat temu jak ruch na drogach był kilka krotnie mniejszy. Dziś nie trudno o wypadek, wystarczy raz się zagapic i juz kolizja wisi w powietrzu, a nie oszukujmy się nikt nie jeździ 45km/h motorowerami, nie wspominając już o odzieży lub dobrym kasku.
A na kartę motorowerową nie trzeba było znać przepisów ruchu drogowego?
Jak ja zdawałem to losowalem 2 znaki drogowe - musiałem powiedzieć co oznaczają, do tego ósemka i ot cały egzamin. Wiec tak naprawdę nic nie umiałem.
Uważam że dalsza dyskusja nie ma już większego sensu gdyż wszystkie argumenty zostały już wyczerpane. Trzeba pogodzić się z obecnym stanem rzeczy. Niestety ale wcześniej obowiązujące przepisy już na pewno nie wrócą w dawnej formie. I napewno nic nie pomogą różne akcje prowadzone w sieci. Po prostu szkoda nerwów i czasu.
Ale próbować można
Powodzenia :)