Prawo jazdy kat. A i B

witam mam kilka pytam do osob posiadajacych juz takowe prawo jazdy. A wiec tak za 3miesiące mam 18’stke wiec namowilem rodzicow zeby zapisac się na kurs lecz oni uswiadamiaja mi ze będzie lepiej jak pojde w czerwcu jak beda wystawione oceny i bede mogl się skupić tylko na prawko a tak dojdzie mi prawko i się opuszcze albo w nauce albo w prawku.co myslice na ten temat czekam na jakieś sensowne odpowiedzi
P.S jeśli zly dzial to przeniescie o offtopu bo po ostatnim ostrzezeniu boje się czy w dobrym dziale dalem :oops:

To zależy jak się uczysz;p
mój brejdak był w LO i robił prawko, parę godzin musiał opuścić ale nie było tragicznie. Dał jakoś radę. Jak sprytny chłopak jesteś to idź a jak nie to poczekaj.

Da się pogodzić szkołę z nauką na prawko, znam wiele osób, które tak robią, zdali - często za pierwszym razem, więc spoko :slight_smile:

Poprzednicy maja rację. Mój kumpel który chodził do liceum profilowanego zdał za pierwszym razem. Mam drugiego niby “fana motoryzacji” który nie chodzi do szkoły, nie pracuje a już 3 razy oblał :lol:

ja ci mogę coś powiedzieć bo ja chodzę do LO i w tym roku mam maturę i jakoś strasznie się prawkiem nie przejmuje i mi nie przeszkadza w nauce poza tym że kilka lekcji opuściłem ale tak to looz. Robię A i B jednocześnie teraz mam za m-cą pierwszy egzamin na moto, a na samochód jeszcze jazd nie skończyłem.

Ja też coś o tym powiedzieć mogę, ponieważ sam tak robię :sunglasses: Wykłady zazwyczaj są po południu, więc spoko luz. Jazdy już trochę ciężej, ale da się ustawić z instruktorem, żeby były po lekcjach. I w ten sposób można bez zarywania lekcji robić prawko,… tylko gorzej jest z ich odrabianiem w domu :stuck_out_tongue:

Ja w Twoim wieku, czyli rok temu zdawalem na kat. B i zaczalem pod koniec marca a ucze się tez w LO. Nie ma zadnego problemu to nie zabiera duzo czasu, szczegolnie jak jezdzisz na skuterze to nie musisz siędziec w tych przepisach i od poczatku się wszystkich zasad uczyc przecież, tylko tych z którymi nei miales stycznosci. Jazdy mozesz potraktowac jako przerwe w nauce jezeli juz tak strasznie duzo się uczysz. Ja jakos nie odczulem specjalnie tego, ze zdawalem prawko w ciagu roku szkolnego, po prostu trzeba umieć dobrze planowac czas. Robilem prawko ok. 3 miesiecy wiec wcale nie szybko. W tym roku tez mam mature i właśnie zapisuje się jutro na moto na kat. A i jakos nie boje się, ze bede mial mało czasu. Po prostu szkola na pierwszym miejscu, a jak wiem ze bede mial czas to sobie umawiam się an godzine jakas. Poza tym, jak zapiszesz się w czerwcu to jest wiekszy “ruch” w szkolach jazdy, będziesz mial jedna jazde na tydzien itp. Zacznij teraz i spoko, do czerwca juz będziesz mial prawko jak dobrze się spiszesz na egzaminie. Ja nie zaluje, ze zropbilem przed wakacjami bo na wakacje mi się przydalo, a niektorzy moi koledzy robili w czasie wakacji i zalowali, ze nie maja go na wakacje :stuck_out_tongue:

yrch napisał:

W tym roku tez mam mature i właśnie zapisuje się jutro na moto na kat. A i jakos nie boje się, ze bede mial mało czasu.

Bez prawka jeździłeś na Hornecie? :D

U mnie w klasie już z 6 osób chodzi na kurs. W klasie nas sprawdźianami, odpytywaniami itp cisną dość ostro a oni spokojnie godzą ze sobą szkołę i prawko.

BTW: Czy szkoły dają zniżki jeśli od razu zapiszę się na A i B?

poluki napisał:

BTW: Czy szkoły dają zniżki jeśli od razu zapiszę się na A i B?

Tak, przynajmniej mój kolega dostał zniżkę (nie pamiętam ile %) Zdawał A i B:)

Ja dostałem zniżkę 200zł :smiley:

Cicho :stuck_out_tongue: