Witam wszystkich
Mam zamiar zrobić sobie prawo jazdy am tylko tak czytam żeby nie było tak ze za rok czy dwa wróci do szkół a ja wydam na to 1000 zł a później będę mógł zrobić za 15 czy 20 zł
Ps. Mam 13 lat i jestem w 1 gim.
Dobre pytanie. Tego nie wie nikt. Natomiast uważam, że w kosztach się dużo nie zmieni. Kategoria AM (podobnie jak inne) to kurs + badania lekarskie + koszt egzaminu teoria i praktyka + opłata administracyjna za wydanie prawa jazdy. I ktoś przecież te koszty musi ponieść. Budżety wojewódzkie itd tego na siebie raczej nie wezmą.
Miałem ten sam problem robić czy nie robić ?? I zrobiłem z tego co wiem ma wrócić do szkół ale zanim nasz ukochany rząd coś zrobi w tym kierunku to najpierw muszą znaleźć pieniądze żeby dać 500 na dziecko czyli za jakieś 5 lat może coś zaczną robić w kierunku młodych kierowców...
Zrobiłeś ?
Trudno zdać ?
Albo żeby automatycznie po 2 latach można jeździć na 125 cm
Trudno nie było chodź 3 razy zdawałem ale głupie błędy dotknięcie pachołka, Niepodjechanie pod górkę. Jak będziesz robił to jeździj dużo na placu bo to jest najgorsze miasto lajcik.
ile wyszło ciebie am ?
a jezdzic trochę umię ale wiadomo trzeba się poduczyć bo to nie odrazu się zda
gdzie zdawałeś
i wielkie dzięki
Pyatnie:
1. Jak bym zdał za pierwszym to: 400-kurs+50-badania+170-egzaminy(praktyka+teoria)+100(chyba)-wydanie kartonika=720
2. Też umiałem jeżdżę od 6 roku życia. Miałem skuter 4t 50ccm następnie kupiłem 50ccm biegówkę przejeździłem całe wakacje a dopiero za trzecim zdałem...
3.W Łomży na Podlasiu podobno najlepszą zdawalność ma ten Word i to prawda bo sam mi instruktor na mieście podpowiadał np. patrz tu masz znak stop :D
Powiedział bym to czysta przyjemność pomagać w te zimowe nudne wieczory Pozdróweczka
W Łomży zdają praktycznie wszyscy bo droga to jedno rondo i kawałek prostej drogi tam nie da się nie zdać albo inaczej tam trzeba naprawdę się postarać żeby nie zdać
Ja tez całe wakacje przejezdziłem na 125 ale policja się strasznie czepia ale teraz mam dt 50
Huba2002 napisał:
Ja tez całe wakacje przejezdziłem na 125 ale policja się strasznie czepia ale teraz mam dt 50
Ale że cię kontrolowali kilka razy i tylko same upomnienia..?
W Łomży jak ktoś wyjedzie z placu wyjedzie to ma gwarancje wręcz że zda raz było 11 kandydatów na wszystkie kategorie motocyklowe nikt z placu nie wyjechał
Nie złapali mnie
Bo zawsze gdzieś skreciłem
Ja do Łomży mam 500 km
Ale się zastanawiam nad nowym saczem lub krosno