Witam, dręczy mnie pewne pytanie. Za miesiąc będę miał 14 lat i chciałbym kupić sobie 50cc, i żebym mógł nią jeździć potrzebuje prawo jazdy kat. AM? Bo podobno u mnie w szkole będą testy na motorowerową, tylko że jej podobno już nie można zrobić. Mam nadzieję, że pomożecie :)
Tak potrzebujesz kat. AM
Karty motorowerowej nie da się już zrobić i musisz zaliczyć AM.
To już chyba lepiej poczekać do 16 nazbierać więcej kasy, zdać A1 i kupić jakąś 125cc. Bardziej się opłaca poczekać?
A czemu chłopak ma nie jeździć przez dwa lata ?? Jeszcze zdąży zrobić A1 :-)
Matol1789 nie zrozumiałem tego co napisałeś ;d Mi chodzi o to czy lepiej nie było by poczekać 2 lata i zdać A1 jak będę miał 16 lat ;D
To chyba Ty powinieneś wiedzieć czy będzie Ci lepiej, równie dobrze możesz zrobić AM pojeździć 4 lata i zrobić A2.
Raczej poczekam na A1 i wtedy pójdzie dalej może zrobię A2 albo poczekam na A. To już się zobaczy w przyszłości.
Tyle, że po zdaniu A1 na A będziesz musiał czekać 8 lat :P
To raczej zrobię A1 potem A2 i na końcu A :D A tak poza tym jaką 125cc byście polecili?
Ja od siebie polecam YZF R125. Sam mam i bezproblemowo... Jaki typ moto ci się podoba ?
Dobrze by było gdyby był ze stajni japońskiej, jakaś Yamaha albo Suzuki coś w tym stylu, a dokładnie podobają mi się takie jak twój, ładnie obudowane ale mogą też być takie podobne z wyglądu do FZ8.