Prawo Jazdy Am zastąpi Prawo jazdy B1?

Witam!
Mam 3 pytanka:
1. czy Prawo Jazdy AM zastąpi Prawo Jazdy B1 i będzie można poruszać się i samochodem 550 kg?
2.Jaki samochód na AM czy mogę już poruszać się takim mikrosamochodem jak mam kartę motorowerową?
3. Czy to prawda że Aixam ma brzmienie traktora?

1. Oczywiście, że nie
2. Mikrosamochód o pojemności do 49ccm i prędkości max 45km/h. Jednak z tego co czytałem pod artykułem z którego to zapewne zaczerpnąłeś pomysł możesz mieć problemy z rejestracją jako motorower.
3. Nie wiem, nie wypowiadam się.

Problemy z rejestracją mikro samochodu o poj. 49 ccm są i to duże gdyż trzeba mieć śwaidectwo homologacji oraz opinię rzeczoznawcy ze jest to pojazd motorower o poj. 49 ccm i że nieprzekracza 45 km/h a w dowodzie rej. wpisują tobie Samochodowy inny a nie motorower mimo że dają Tobie rejestracje motoroweru wiem to wlasnego doswiadcyenia.

a orientuje się ktoś ile będzie kosztowac kurs na Am? Bardziej opłaca się zrobić teraz karte motorowerową i potem zamienić czy po prostu iść na Am?

a orientuje się ktoś ile będzie kosztowac kurs na Am? Bardziej opłaca się zrobić teraz karte motorowerową i potem zamienić czy po prostu iść na Am?

teraz zrobić karte i potem zamienić.

z tego co mowili mi w osrodku jazdy , tam gdzie wyrabialem karte ( placac 300zl) powiedzieli , zeby robic poki jeszcze mozna bo po reformie ma byc ponad 2x drozej ;)

Radula napisał:

tam gdzie wyrabialem karte (placac 300zl)

Jak to? Zapłaciłeś 300zł za kartę motorowerową?! Przecież to Ci się za darmo należy...