Potrzebna pomoc

ja jestem od ciebie 55km

od mnie czy od niego;D

od aras

heh;D

Według mnie z tego co widać na zdjęciach to są conajmniej trzy żarówki. Dwie na tarczy prędkościomierza ( jedna pod skalą 30km/h a druga pod 60km/h i trzecia pod skalą od paliwa ). Nie bój się tego i to rozbierz i sprawdź dokładnie bo czy tak czy tak będziesz musiał to rozebrać tylko zapamiętaj - nic na siłę i zapamiętuj co gdzie było a jeśli nie jesteś pewny że spamiętasz to rób zdjęcia. Jak się boisz wymienić żarówki to co zrobisz jak przyjdzie Ci wymienić jakąś poważniejszą część ? Jeśli nie będziesz robił nic na siłę i pomyślisz a potem zrobisz ( nie radzę na odwrót ) to nic nie popsujesz. Tarcze licznika są koloryzowane czyli jak wsadzisz białą żarówkę to tam gdzie teraz świeci Ci się na niebiesko będziesz miał białe a tam gdzie czerwone to czerwone tylko że jaśniejsze.

slaba jakosc zdjec bo wskaznik paliwa tez sie swieci na 2 kolory

to jak pomoze ktoś?

Prezessso napisał:

to jak pomoze ktoś?

Czy naprawdę rozkręcenie kilku śrubek i zdjęcie kawałka plastiku jest takie trudne że wolisz czekać kilka dni na odpowiedź niż poświęcić 10 minut czasu by to sprawdzić samemu aby mieć 100% pewności ? Tak Ci ktoś powie a gorzej jak Ci powie źle i będziesz miał pretensję że źle Ci poradzono i wyrzuciłeś kasę w błoto. Czy tak czy siak będziesz musiał to zdemontować przy wymianie to przynajmniej już będziesz wiedział jak.

jutro sprawdze

Tylko pamiętaj że żarówki diodowe świecą "w jedną stronę" - najpierw załóż a zanim skręcisz to zobacz czy wszystkie świecą. Jeżeli któraś się nie zapali to wystarczy ją wyjąć i włożyć w gniazdo odwrotnie - warto wymieniać żaróweczki na włączonych postojówkach bo od razu będziesz widział czy dobrze założyłeś czy nie. Nie bój się tego rozłożyć, ja swoje zegary całkiem wyciągałem bo w zeszłym roku montowałem listwę LED i działa do tej pory. A same plastiki to ściągałem już ze 30 razy bo czy wymienić płyn hamulcowy czy zrobić sobie pikacze do kierunkowskazów to zawsze trzeba się tam jakoś dostać. No i nadal to się trzyma kupy. A jak to kumpel powiedział kiedyś w pracy - "dobra kupa nie jest zła". :-D

;D dzieki dam znac jak sie zmotywuję;D ps: a czy to wgl bd widac ze swieci na niebiesko? rozumiem ze jak juz to wieczorem bo tak nie ma szans..