Potrzebna pomoc w regulacjach

Witam mam Yamahe Jog z 1992 r. Mam w niej nastąpujące części:
cylinder 70cc R4Racing
gaźnik dellorto 17,5
wariator hebo ng
wydech technigas next r
wałkorbowy najprawdopodobniej jakiśmotorfource albo coś lepszego :stuck_out_tongue:
sprzęgło jakieś rms (nie wiem dokładnie jakie na pewno nie najdro?sze)
dzwon sprzęgła również rms (nie wiem dokładnie jakie na pewno nie najdro?sze)
sprężynki najprawdopodobniej malossi niebieskie
rolki w wario to te co były dołączone do wydechu
Problem tkwi w tym, że na serii miał tak jakby lepszy start delikatnie się dotykażo gazu a on wyryważ. A teraz jest tak, że nabiera obrotów i dopiero rusza ładnie wyrywa później znowu mały muł i znowu wyrywa tak, że trzeba się trzyma kierownicy dwoma r?koma ;]. Chodzi mi o to jak wyregulować go aby ruszaż na niskich obrotach tzn. dotkn? gazu i jedzie(tak jak na serii) a nie daje gazu a on nabiera obrotów i jak jeszcze więcej gazu to dopiero jedzie. A przecież na niskich obrotach też ruszy bo ma więcej mocy niż na serii. A poza tym jest to ucię?liwe np. chce wiechac do garażu to musi tak głośno ryczec ;/ Proszę o pomoc.

spr?zyny w sprzegle wymien albo pasek bo się slizga

Pasek jest nowy może ma 1000km przejechane firmy dayco (to jest w miare dobra firma). A sprężynki w sprzęgle to na jakie zmienić ? A może ta dociskowa jest za miękka albo za twardaż Proszę o pomoc.

[ Dodano: 2008-08-26, 13:30 ]
Mógłby ktoś pomóc? Jak to wyreg?lowac? i jeszcze dziwne jet to że rusza dopiero z 6 tył. obrotów a jego v-max wynosi zaledwie 63km/h a na samej serii jeździłem 80km/h.(pomiary robione gps-em)

Centraln? +50% a sprężynki niebieskie lub zielone :smiley:

centralną mam +50% a sprężynki niebieskie i są takie efekty. Czyli powinno się poprawi jak założe zielone taką

siema:) a wiec tak gdy ma się sportowy wydech to tak jest ze rusza z wyższych obrotów ale to jest kwestia regulacji… tak jak filip189 mówi zal?? zielone i moze troszkę cięższe rolki niż te co teraz masz i zobacz jakie są efekty.Powodzenia w regulacji :wink:

Ok dzięki spróbuje tak jak mówicie. A moglibyście mi wytąumaczy jak działają (co dają?jakie są efektył) sprężynki sprzęgła , centralna sprężyna sprzęgła i rolki w wariatorze. Z góry dziękuje :]

[ Dodano: 2008-08-26, 21:39 ]
Ok dzięki spróbuje tak jak mówicie. A moglibyście mi wytąumaczy jak działają (co dają?jakie są efektył) sprężynki sprzęgła , centralna sprężyna sprzęgła i rolki w wariatorze. Z góry dziękuje :]
P.S. Ostatnio złapaćem kolesia na kymco 125cc i ?cigażem się z nim na krótkim dystansię i ku memu zdziweniu wziąć mnie nawet na przyspieszenie nie wspominając na prądkosci ;/ A przecież na przyspieszenie to ja powinienem go wziżc bezproblemowo. Aha i jeszcze jedno możliwe że wszystkie efekty psuje mi wariator hebo ng? ( tzn. inne częsci z nim nie wspu?grają, gryzł się)

Ten wydech w sumie to Ci gówno daje :-/
Ten wario to tez nie mistrzostwo ?wiata :expressionless:
No a cycek to nie wiem sam :stuck_out_tongue: ( Bo ogólnie o skuterach mało wiem :lol: )

To dlatego może tak marnie no i ta regulacja :stuck_out_tongue: Jakbył do?o?y? ??cznie 100zł miałbył lepszy wario i wydech efekt byłby na pewno 20% lepszy :lol:

Mógłby ktoś napisac co da zmiana Spr??ynek sprzęgła na miększe lub twardsze , zmiana sprężyny centralnej na miżkszł lub twardsze i zmiana rolek w wariatorze na lżejsze lub cięższe. Z góry bardzo dziękuje.

Adi napisał:

Ten wydech w sumie to Ci gówno daje :-/
Ten wario to tez nie mistrzostwo ?wiata :-|
No a cycek to nie wiem sam :-P ( Bo ogólnie o skuterach mało wiem :lol: )

To dlatego może tak marnie no i ta regulacja :-P Jakbył do?o?y? ??cznie 100zł miałbył lepszy wario i wydech efekt byłby na pewno 20% lepszy :lol:

Sam mam takie wario :) Nie jest zże, bynajmniej warte te 2 stąwy.