Witam mam Yamahe Jog z 1992 r. Mam w niej nastąpujące części:
cylinder 70cc R4Racing
gaźnik dellorto 17,5
wariator hebo ng
wydech technigas next r
wałkorbowy najprawdopodobniej jakiśmotorfource albo coś lepszego
sprzęgło jakieś rms (nie wiem dokładnie jakie na pewno nie najdro?sze)
dzwon sprzęgła również rms (nie wiem dokładnie jakie na pewno nie najdro?sze)
sprężynki najprawdopodobniej malossi niebieskie
rolki w wario to te co były dołączone do wydechu
Problem tkwi w tym, że na serii miał tak jakby lepszy start delikatnie się dotykażo gazu a on wyryważ. A teraz jest tak, że nabiera obrotów i dopiero rusza ładnie wyrywa później znowu mały muł i znowu wyrywa tak, że trzeba się trzyma kierownicy dwoma r?koma ;]. Chodzi mi o to jak wyregulować go aby ruszaż na niskich obrotach tzn. dotkn? gazu i jedzie(tak jak na serii) a nie daje gazu a on nabiera obrotów i jak jeszcze więcej gazu to dopiero jedzie. A przecież na niskich obrotach też ruszy bo ma więcej mocy niż na serii. A poza tym jest to ucię?liwe np. chce wiechac do garażu to musi tak głośno ryczec ;/ Proszę o pomoc.
spr?zyny w sprzegle wymien albo pasek bo się slizga
Pasek jest nowy może ma 1000km przejechane firmy dayco (to jest w miare dobra firma). A sprężynki w sprzęgle to na jakie zmienić ? A może ta dociskowa jest za miękka albo za twardaż Proszę o pomoc.
[ Dodano: 2008-08-26, 13:30 ]
Mógłby ktoś pomóc? Jak to wyreg?lowac? i jeszcze dziwne jet to że rusza dopiero z 6 tył. obrotów a jego v-max wynosi zaledwie 63km/h a na samej serii jeździłem 80km/h.(pomiary robione gps-em)
Centraln? +50% a sprężynki niebieskie lub zielone
centralną mam +50% a sprężynki niebieskie i są takie efekty. Czyli powinno się poprawi jak założe zielone taką
siema:) a wiec tak gdy ma się sportowy wydech to tak jest ze rusza z wyższych obrotów ale to jest kwestia regulacji… tak jak filip189 mówi zal?? zielone i moze troszkę cięższe rolki niż te co teraz masz i zobacz jakie są efekty.Powodzenia w regulacji
Ok dzięki spróbuje tak jak mówicie. A moglibyście mi wytąumaczy jak działają (co dają?jakie są efektył) sprężynki sprzęgła , centralna sprężyna sprzęgła i rolki w wariatorze. Z góry dziękuje :]
[ Dodano: 2008-08-26, 21:39 ]
Ok dzięki spróbuje tak jak mówicie. A moglibyście mi wytąumaczy jak działają (co dają?jakie są efektył) sprężynki sprzęgła , centralna sprężyna sprzęgła i rolki w wariatorze. Z góry dziękuje :]
P.S. Ostatnio złapaćem kolesia na kymco 125cc i ?cigażem się z nim na krótkim dystansię i ku memu zdziweniu wziąć mnie nawet na przyspieszenie nie wspominając na prądkosci ;/ A przecież na przyspieszenie to ja powinienem go wziżc bezproblemowo. Aha i jeszcze jedno możliwe że wszystkie efekty psuje mi wariator hebo ng? ( tzn. inne częsci z nim nie wspu?grają, gryzł się)
Ten wydech w sumie to Ci gówno daje :-/
Ten wario to tez nie mistrzostwo ?wiata
No a cycek to nie wiem sam ( Bo ogólnie o skuterach mało wiem :lol: )
To dlatego może tak marnie no i ta regulacja Jakbył do?o?y? ??cznie 100zł miałbył lepszy wario i wydech efekt byłby na pewno 20% lepszy :lol:
Mógłby ktoś napisac co da zmiana Spr??ynek sprzęgła na miększe lub twardsze , zmiana sprężyny centralnej na miżkszł lub twardsze i zmiana rolek w wariatorze na lżejsze lub cięższe. Z góry bardzo dziękuje.
Adi napisał:
Ten wydech w sumie to Ci gówno daje :-/
Ten wario to tez nie mistrzostwo ?wiata :-|
No a cycek to nie wiem sam :-P ( Bo ogólnie o skuterach mało wiem :lol: )
To dlatego może tak marnie no i ta regulacja :-P Jakbył do?o?y? ??cznie 100zł miałbył lepszy wario i wydech efekt byłby na pewno 20% lepszy :lol:
Sam mam takie wario :) Nie jest zże, bynajmniej warte te 2 stąwy.