Popsuta śruba trzymająca wariator na wale!

Chcialem sobie wymieniłeś rolki, kupiłem blokade tloka zalozylem ją, i zabralem się za odkrecenie tego wentylatorka( tej śruby). Wziolem klucz 14 który pasowal i zaczolem krecic z calej sily, sruba nie szla, tylko się zaokraglila bo klucz na niej się krecicl. CO MAM TERAZ ZROBIC ??? Pisowni nie będą poprawiać. Warnik będzie może jakaś nauczka! - Marchles

Pilnik i spilował śrubę pod klucz 13

Spiłowac nie da rady, bo wiatrak przeszkadza.

a bardzo ją zjechałeś? Mój kolega mial podobnie ale kluczem pneumatycznym dało radę odkręcisz

teraz to juz chyba w ogóle si enie odkreci bo ja spilowalem trochę a jak probowalem nalozyc 13 nasadowa, to nie wchodziło a 14 luzem latala, to juz sruba jest zwalona i jej się nie odkreci

[ Dodano: 2008-06-16, 16:55 ]
Ma ktos moze jakieś propozycje jak zdjac ta nakretke ?

Spróbuj jakoś może dużym kluczem francuskim lub szczypcami Morse’a nimi powinno był łatwiej.

brzeszczotem porozcinaj ją i rozwal żeby zeszła i zakładasz new śrubkę i śmigasz no i po drodze wymieniasz rolki =)

miałem ten sam problem ale kiedy zwykły klucz luźno latać wziąłem nasadowy i wszystko ładnie odkręciłem :] Teraz to będziesz musiał ją czymś przeciąć, żeby zeszła

weź klucz nasadowy 13 i delikatnie młoteczkiem wbij na tą śruby do klucza dość cz jak największą rączkę i powinno pojąć:) POWODZENIA!

możesz jeszcze spróbować jakimiś malymi żabkami …

Człowieku, jak masz takie problemy to zaprowadź skuter na byle jaki warsztat! Zamykam!