Kupilem właśnie apke af1 silnik am3 no i nie wiem co zrobić zeby osiagi poprawic… Narazie jest cylinder 50ccm będzie po wakacjach 70ccm. Czy gaźnik 28mm od rs125 podejdzie do mojej apki? czy będzie za duzy i czy będzie w ogóle pasowal?? jakie wydechy polecacie do tych silnikow??
Nie kupuj 28mm:P Spokojnie wystarczy 19 ewentualnei 21(ja mam 17.5 i jestem zadowolony)Zeby poprawić osiągi to raczej cylinder wydech zębatki i to wszystko…jak cylinder to i wał pewnie trzeba, czytałem gdzieś ze seryjny jest przystosowany i powinien wytrzymywac 70cm.A i proponuje nie kupowac zestawu 80cm(tłok 50mm)Bo potem problem z dostepem do tłoków itp
na razie bd go remontowal i mam zamiar wzmacniane lozyska walu wlozyc a za jakis miesiąc dwa wlozyc cylinder 70ccm arisala. Co o tym sadziszł
Arisalaż pierwszy raz słysze:)
pewnie mu chodzi o airsal. Chociaż nie znam się na tych motorkac i sam nie wiem czy airsal produkuje do tego typu moto cylki :-/
Pewnie produkuje bo tam minareli jest:)
chodzilo mi o airsala np. takiego http://moto.allegro.pl/item660072274_sportowy_zestaw_airsal_70cc_tzr_rs_itd_am6.html albo t6 racing… ale nie wiem jak z zywotnoscia w racingach w biegowkach