Pompka oleju....Wentylator Poooommmoooocy

Witam…kupiłem wentylator do skutera który teraz robię…bo poprzedni był już wyrypany

poprzedni wentylator:

http://sklep.mieloch.pl/product_reviews.php?products_id=3314&osCsid=a12aaa32f81c05aa7eefef133dd5cf2c

wentylator który teraz jest jest nieco inny normalnie pasuje do magneta itd…
ale jak załoze pokrywe od wentylatora to jest ona na styk…
czy przez inny wentylator może moto się grzac???

I jak założyłem cylinder MK handmade 70 i ściągnełem dozownik to muszę cos innego zrobić czy tylko normalnie lac mieszanke…Jeżeli tylko lac mieszanke to ile na 5l bo skuter jest na dotarciu???I jeżeli szczela z tłumika to może byc to przyczyną za dużej iloesci oleju w benzynie???Czego przyczyną może bc to szczelanie???Pomocy

[ Dodano: 27-01-2009, 20:36 ]
Aha Jaki olej najlepiej lac???

Zły dział przenosze i warnik. SiWy

nie wiem co u ciebie znaczy na styk ale jeżeli wentylator ma trochę luzu to nie powinno się nic przegrzewać a jak ta osłona go blokuje to musisz coś z tym zrobić
jeżeli strzela ci z tłumika to raczej masz rozregulowany gaźnik nie przepala całej mieszanki idzie do tłumika i wybucha
o mieszankach i olejach podczas docierania był jakiś temat nawet chyba przyklejony to poszukaj

Nie mozeliwościa jest to ze jest rozregulowany…moze zrobiłem mieszanke z za duza iloscia oleju?? Ile oleju lac jak 70 jest na dotarciu??

mieszanka 1:50 czyli 100mililitrów oleju na 5litrów benzyny
najlepszy olej to podobno motul i castrol

Gdzie , do 70 stosunek wynosi 1:40 , a masz seryjny gaźnik i dysze?

Jeżeli na styk ci wchodzi ten wentylator i nigdzie nie ociera, to jest dobrze, bo wtedy masz szczelny układ i jest najbardziej wydajny :wink:

YYY gaźnik mam zwykły ale dysze pod 70 żeby full paliwa dostawał;D

Napisz jaką!

nie wiem bo mi w serwisie zakładali…