Pomocy !

Cześć , piszę z takim problemem jaka dopadła mnie z moją Aprilką RS 50 2009 rocznik. Problem polega na odpalaniu moto ... Mówiąc wprost na pych nawet bez gazu odpala na odległość 15-20cm popchnięcia .. a jeśli się chce ze startera to kręci kręci i nic ... iskra jest , paliwo dostaje ( nowy kranik podciśnieniowy , stary był zepsuty i nie pokazywał rezerwy ) jak już odpali to moto jeździ normalnie bez żadnych problemów tylko to nieszczęsne odpalanie ... bo jednak odpalanie takiego moto na pych nie jest niczym ciekawego jak wokoło pełno osób i patrzą się jak na debila ;) wracając do tematu zauważyłem że podczas wciśniętego guzika od odpalania minimalnie rusza się guzikiem od gaszenia ( włączanie i wyłącznie na zmianę ) moto za którymś razem odpala bez problemu.. jak guzik znajdzie się w "dobrej pozycji" moto odpala za każdym razem jak się ruszy już nie ... przejrzałem całą elektrykę wszytskie styki czyste żadne kable nie poprzecierane nie pozaginane wszystko wyczyszczone przedmuchane i nadal problem jest ... myślałem że w tym guziku nie ma styku czy coś rozebrałem cały czyściutki wszysko ładnie elegancko nie ma się do czego doczepić .. Pomóżcie ... lub chociaż doradźcie co sprawdzić lub gdzie zacząć szukać przyczyny .. z góry bardzo dziękuję ;)

zmień ten przycisk skoro gmeranie nim przynosi rezultaty. albo najpierw sobie sprawdź miernikiem lub żarówką jego działanie

z popychu i zarżniety odpali