Witam posiadam skuter Zipp otis 2t. Zrobiłem w nim generalny remont (wał cylinder tłok głowica łożyska c4 uszczelniasze i parę innych rzeczy)
A wiec mam taki problem przed remontem jechał 70km/h po remoncie jedzie 40km/h
Gaźnik czyszczony 3 dysza 90 nowy zapłon (cewki świeca przewód fajka i około pół roku temu nowy iskrownik wiec z zaplonu został tylko stary moduł(cdi) rozblokowany przez uciecie kabla dodam jeszcze ze jak skuter jest odpalony to przy cdi słychać jakby iskra gdzieś strzelała)
A wiec co zrobić żeby jechał jak dawniej a nie 40km/h
Pomocy!!!
no na pewno znaleźć tą iskre co strzela i usterke skasować.
a co do osiągów - to trochę za mało opisałeś co miałeś na co zmieniłeś…itd oraz jak tych osiągów nie ma. tzn czy to jest brak mocy czy zła regulacja czy złe przeniesienie napędu. skuter może “nie jechać” z kilku powodów
Na cdi jutro zobaczę a skuter ma w pierony mocy ale gdy wejdzie na wysokie obroty zacznie może ostro przyspieszać przez 1s i koniec obroty nie wzrastają tylko odcina
Po ściagnieciu filtra powietrza odcinania ustępuje lecz osiągi są takie same.
A co do tego cdi nie wiesz co tam może się dziać czyscilem tam wtyczki bo były zasyfiałe ale to nie pomogło
na jakie obroty wchodzi, do ile sie kręci, kiedy odcina, jak odcina… wez daj jakieś szanse sobie pomóc.
Może ci się ślizga pasek/sprzęgło, może masz rolki za lekkie…itd. ale to musisz opisac co i jak bo bez tego to szkoda czasu
Wchodzi na wysokie obroty lecze nie do końca nwm jak to sprawdzić bo nie mam obrotomierza a co do paska i wariatora nie wychodzi do samej góry a sprzęgło nie schodzi całkiem do środka.(dlaczego przed remontem chodziło dobrze a teraz nie?)
Jeśli cchcesz podeśle ci filmik
regulacja napędu przed tobą - rolki masz za lekkie lub za twardą spręzyne centralną
Będę próbować jeśli nie dam rady odezwę się znowu.Thx za pomoc:wink: