Witam serdecznie , posiadam takie pytanie ,co mogę zrobić żeby moje Kymco agility 4t wyciągało więcej vmax , w skuterze został zwiększony cylinder na 80 , filtr powietrza na stożek (Polini) wariator i rolki ( Polini ) sprężyna sprzęgła ( Polini ) , mimo to skuter jedzie maksymalnie do 65 na h , czy jest możliwość żeby jechał szybciej ? . Pozdrawiam
regulacja.
to gaźnik czy już wtrysk i ogarniczenia w sterowniku wtrysku?
Gaźnik , dysza była wkładana 90 ale przy niej jedzie nie całe 60 więc wróciłem do 82 , dzisiaj jeszcze zamówiłem moduł , ponieważ był orginalny oraz pasek Polini bo podczas przyspieszania miałem wrażenie jakby się ślizgał i wydaje napęd takie dziwne buczenie które jakby się napędzało ze zwiększonymi obrotami ( nie wiem jak to wyjaśnić ( tak jak by powiesić piłkę na długim sznurku i kręciło nią nad głową i podczas nabierania pędu wydaje taki specyficzny dźwięk
buczenie to niewłaściwa ilość paliwa w mieszance
A co do reszty postu ?
nie ma reszty jeżeli pościągałes blokady. wyreguluj go.
A może ktoś podpowiedzieć jaki moduł kupić do tego , to jest Kymco agility 4t na 10 calowych kołach ale nie mam pojęcia jaki kupić moduł czy DC czy AC , szczerze mówiąc to jak czytałem o tym że źle dobrany może wypizgać w powietrze to się troszeczke przestraszyłem i już sam nie wiem .
jeżeli ma mase gaszącą (czarno biały) to jest to AC a jeżeli ma w zasilaniu stała +12V to jest ro DC
se pooglądaj
Mam czarno żółty ale nie czarno biały
No i jeszcze mam czarno niebieski
Dzisiaj wyregulowalem zawory i wstawiłem dysze 86 ale buczenie nie zniknęło , strzela z filtra albo z wydechudalej a w sumie szybciej nie jedzie . Zawory ustawiłem na 0.010 , a moduł w nim mam odblokowany przez siebie nacinając go na środku u dołu modułu.
ale skąd pewność że odblokowałeś?
Ponieważ przed tym zabiegiem nie chciał wcale przekroczyć 65 na godzinę a nawet ta prędkość była rzadkością najczęściej poruszał się z prędkością 60 na h , teraz dołożyłem mu przeciwtalerz z Naraku i zamówiłem jakąś wydajniejszą cewkę zapłonową razem ze świecą i modułem tylko zamówiłem moduł AC ze względu że skuter odpala bez akumulatora , z tego co patrzyłem to podobno skutery z AC mogą tylko odpalać bez aku , no i jeszcze zamówiłem kolejne dysze (95 i 100 ) jeżeli to nic nie pomoże to już chyba zostaje mi tylko większy gaźnik lub głowica bo głowice mam standardową jaka była .
Jest w stanie mi ktoś powiedzieć czy da się podpiąć regulator napięcia z 5 pinami do kostki która ma 4 piny. ? W pięcio pionowej mam kolory przewodów zielony , czarny , żółty , czerwony i różowy .
Chęć przerobienia jest z powodu częstych problemów ze zwrotami przedmiotu i jeżeli jest taka mzliwosc to chciałbym spróbować ponieważ wcale nie ładuje mi aku , pali żarówki i są spadki obrotów podczas jakiego kolwiek używania elektryki ( świateł , migaczy itp ) . Serio proszę o pomoc bo już zaczynam podupadać w wierze do tego pierdka
to nie jest tak że są tylko dwa typy regulatorów bo jeden ma 4 piny a drugi 5 i można je zamieniać
Cholera wie co kupiłeś i dlaczego ci nie pasuje
Najgorsze jest to że już drugi raz mam z tą firmą problem , pierwszym razem mi wysłali nie ten moduł co trzeba , który trochę kosztował , no i teraz sytuacja regulatorem .
Potrzebuje takiego
https://www.bol.com/nl/nl/p/spanningsregelaar-oem-kymco-agility-10-12/9200000122256810/?Referrer=ADVNLGOO002036-S--9200000122256810&gad_source=1&gclid=CjwKCAiAudG5BhAREiwAWMlSjDyqcVIaaze7xt6mY_5tgZcdsYP2piAUc3w1spjUoxCH8A1LPCYFhBoCCcIQAvD_BwE
A dostałem
https://www.bol.com/nl/nl/p/spanningsregelaar-oem-kymco-agility-16/9200000122256794/?Referrer=ADVNLGOO002036-S--9200000122256794&gad_source=1&gclid=CjwKCAiAudG5BhAREiwAWMlSjE2LU8gqQQwzyvAW2eBYCHgVoBI_k6xkL730CBAoaRBON4DotoOMhxoC4O0QAvD_BwE
No i teraz czy da się to jakoś podmienić
https://allegro.pl/oferta/regulator-napiecia-kymco-agility-4t-r10-b-w-50-16718301612
30 zł kosztuje taki moduł. Czemu nie kupisz od razu własciwego?