pomocy suzuki katana nieodpala

witam mam sqter suzuki katana no i nieodpala mi zn ze niema iskry a wiec posprawdzalismy wszystko no i wyszlo nam jakos ze to cewkomodul padł to kupielm go za 599zl na sc ale to nic iedalo bo nadal niema iskry podpielismy ostatnio cewke od auta i niewiem jakos to sasiad robil takim kabelkiem co byl do tej cewki podpiety to tak dotykal tam ramy chyba czy jakos tak i od zasu do czasu się pojawila iskra to niewiem moze jakis hmmm impulsator chyba czy jak to ise nazywa padło… nieznam się zabardzo natym wiec proszę o pompoc i jakieś rozwiazania…aha to bylo spięte jakos na krotko i tak dotykal kabelkiem ramy i iskara się pojawiała … jeszcze raz proszę o szybka pomoc

kupić coś za 600zł a nie mieć pewnosci ze to jest zepsute - głupota. oddaj do mechanika

z tej wypowiedzi to dużo się dowiedzieć nie idzie wymieniałeś przynajmniej świecę ,kabel wysokiego napięcia , aku ,masę sprawdzałeś

może brak masy, może coś Ci się stalo z zapłonem,może czujnik Hala

kop25 napisał:

czujnik Hala

tzn jaki czujnik... to tak kable sprawdźielm do swiecy byl git przewodzl prad ta wtyczk e co idzie do cewkomodula tez bylo dobrze prad dochodzil w kablach odzniej ale iskry neibylo to wyszlo ze cewkomodul walniety bo nierobi napeicia aby iskra byla ale ze kupiel nowy i ni hu*a to się pytam co tam moze byc jeszcze

[ Dodano: 11-08-2009, 21:37 ]

BALU napisał:

wymieniałeś przynajmniej świecę

swieca jest dobra

BALU napisał:

aku

aku tez

BALU napisał:

masę sprawdzałeś

a to jak sprawdźic:P?

czujnik Hala masz przy zapłonie
akumulator nie ma nic do tego ponieważ w katanie zapłon jest na prądzie zmieńnym i akumulator nie jest potrzebny do zaplonu

a jak mam ten czujnik sprawdzić czy jest uszkodzony czy tam zepsutył? czy to taki czujnik jestą i czy by basował do susuki katany ay50 z 98r??

http://allegro.pl/item712135478_aprilia_rs_125_czujnik_polozenia_walu_halla_nsr.html

[ Dodano: 12-08-2009, 11:51 ]
odpowie ktos