Witam Od jakiegoś czasu mam pewien problem, a mianowicie pojawił się taki piszczący dźwięk kiedy przydusze gilerce trochę, i jak jest zimna tylko. Jak jest ciepła to mogę dusić i nic się nie dzieje. Piszczy tylko jak motor jest zimny i przydusze. Myślę ze jest to wina podjechanego paska, czy mam rację? Proszę o wasze opinie. Pozdrawiam Bakru12
ja mialem ten sam problem u siebie ale zdazalo się to naprawde zadko. aczkolwiek gdy szukalem na internecie też coś na ten temat to pisalo że to sprzęgło może piszczeć :?: jeśli pomogłem Bakru kilknij pod mym postem pomógł
czy to taki dźwięk?? [youtube]http://pl.youtube.com/watch?v=UFJQy6iojtg[/youtube] u mnie piszczy tak na zimnym silniku, ale tylko w bardzo chłodne dni… Na cieplym juz tego nie ma. Z tego co udalo mi się ustalić, jest to wina sprzęgła papierem ściernym delikatnie przejechałem po okładzinach i dzwonie i problem zniknął
nie to u mnie tak nie piszczało :shock: u mnie na starcie tylko trochę pisk jakby w samochodzie pasek się ślizgał od alternatora :->
Tak jest to podobny dźwięk tylko ze nie tak długi ;p ale coś takiego właśnie jak jest na obrotach wiec zobaczę co da się zrobić Z góry dzięki