POMOCY co zrobic zeby lepiej jechał malaguti f12

Witam jestem posiadaczem malaguti f12 phantom o pojemnosci 100cm3 rok prod 2004 gdzie znajduja się blokady w tym modelu i jak je sciagnac on ma przejechane dopiero 1080km w tej chwili jedzie z predkoscia 100km/h jakie rolki zastosowac sprezynki itp proszę o pomoc i z góry dziekuje

Ja mam f12 tylko 50cc. Luknij czy nie masz ślepej kichy przy wydechu (przy kolanku czy nie ma jakiejś rurki dodatkowej), jeżeli jest to utnij i zaspawaj, ja miałem jeszcze na wariatorze… Jak jest seryjny i ma 1000km to ledwo co dotarty więc skut praktycznie nowy, więc po co rolki zmieniać?

nie niee ma zawirowacza spalin byc moze jest cos w srodku lub przy cylindrze a co do rolek to jakie lepiej dac lżejsze czy ciezsze chodzi mo o jakis niewielki tuning napendowy proszę o podpowiedzi

nigdy bym się nie spodziewal, ze takie pojemnosci sa blokowane :confused: co za czasy :confused:

Nom ja bym na twoim miejscu kupić sobie wariator do 300zł i był by naprawdę dobry i by najwięcej dawać w tak niskiej cenie… no chyba że jeszcze raz tak drogi i ciut ciut wydech to jest najlepszy tuning ;] no ale leciutki no to Wariator! Polecam Hebo NG lub Polini Speed Control (sam taki mam, fajna sprawa)

Hebo NG? Strasznie ciężko wyregulować… Lepiej Malossi Multiwar. Miałem poliniego w F15 i jakoś niespecjalnie się sprawować…

NG w cale nie jest tak cięzkie w regulacji :stuck_out_tongue: z reguły rolki o około połowe lżejsze od seryjnych są odpowiednie w NG. U mnie tak było i u kilku kumpli identyczna sytuacja :slight_smile:

KOLEGO ProtasS9 taka maszynka tez mysi byc zablokowana bo zaraz można by ja było zajechac czy ktos wie jak moze wyglądac lokada na wariatorze bo nigdy takowej niee widziałem i jeszcze jaki pasek zastosowac i czy cos robic ze sprzegłem jeśli dam twartsze sprezynki a g?uwna dam sąabsza jak jest jaka będzie reakcja i co myslicie o GASBOXIE??? pozdrawiam i wielkie dzieki za wszystkie porady

No wszystko fajnie tylko poleciacie mu waria ale to jest 100cc i te wszystkie waria nie będą pasować ja także mam 100cc i zostala mi blokada na wariatorze i chyba gdzieś jeszcze w tej chwili lece 90km/h ale ja planuje wymienić wario i wydech to po tych zmianch może poleci coś w granicach 120

KOLEGO mateuszpiatek a gdzie miałes inna blokade oprucz wariatora???

miałem na wydechu mam na wariatorze i na czymś związanym z obrotami bo kręci mi do 7,5 tysia i nic więcej

a na wydechu gdzie miałes ??

wystawała rurka którą uciołem a dziure zaspawałem z wariatora nie zdejmuje ponieważ w krótce planuje zrobić mały tun mianowicie kupić wydech sportowy wariator i filtr no i może do tego gas box i air box

witam kolego ja akurat niee mam zawirowacza spalin moze jest przy cilindrze zwerzenie muszę zerknac a co to jest air box bo gas box miałem w f10

Model filtra stożkowego, bodajże od Poliniego.

To jest filtr stożkowy polini możesz sprawdzić. A co do poprzednieh wypowiedzi

mateuszpiatek napisał:

wydech sportowy wariator i filtr

nie filtr tylko gaźnik

Jak Ci obroty takie kręci to pewnie masz zablokowany na module…