Pomoc

Witam.
Chcialbym kupic skuter do 2000zl. Skuter powinien byc szybki. To moj pierwszy skuter wiec prosilbym o wasze rady/porady. Z gory dziekuje.

Ma być pierwszy i od razu szybki?
A może byś się najpierw nauczył jeździć?

Jezdzic umiem. Chcem zeby lecial przynajmniej 70km/h a nie 40. Chyba kazdy chce zeby jego skuter troszke lecial.

Ja bym wziął: http://allegro.pl/romet-router-skuter-4-t-nowy-najtaniej-na-allegro-i3534145329.html
Kupił do tego sportowy wario, moduł odblokowany, tłumik przelotowy, zdjął blokadę z gaźnika i filtra i lecisz spokojnie te 70.

peugota jakiegos polecacie czy raczej nie??

Ja się właśnie dzisiaj zdziwiłem, kolega w pracy kupił kiedyś 50-siątke TGB, wczoraj poszły mu pierścienie, pojechał do mechaniora, a ten na poczekaniu założył mu za 90zł nowy tłok i cylinder od suzuki 70ccm, reszta idealnie pasuje. Teraz śmiga tak, że na starcie jego cień zostaje w tyle...

@kargulec chłopak chce coś nastawionego na szybkość a Ty mu proponujesz 4t? :D

Patryk jak chcesz w przyszłości skuter podkręcać to lepiej od razu brać 2t :)Poza tym piszesz, że potrafisz jeździć ale pierwszy skuter? Prawka na motor raczej nie masz bo szukałbyś pewnie czegoś w większej pojemności (obstawiam) więc pewnie jeździsz autem bądź rowerem. Wiem, że prędkość kusi ale nie zapominaj, że skuter to już nie rower i naprawdę lepiej pomęczyć ten 1000-1500km jadąc 45 i nauczyć się pokory i prowadzenia maszyny a dopiero potem kombinować coś wyżej :)

a romet 727 4t premium? ja mam i ladnie leci 80 :D