Pomoc w wyborze skutera ;)

Witam. W te wakacje chciałbym kupić skuter.. Będzie to już mój drugi ; ). Na skuter przeznaczyć mogę 2500 zł, i mam dylemat czy kupić nowy skuter , czy używany. podobają mi się skutery typu piaggio nrg , yamaha aerox itd. Czekam na odpowiedź ; )

Jeżeli podobają ci się markowe skuty,to na allegro szukaj gdzieś w okolicy.Napisz gdzie mieszkasz.Można też szukać na otomoto lub w anonsach też nie raz coś znaleźć można ale fotek nie ma :roll:

Jeżeli chcesz markowy to licz się z tym, że będzie dojechany, ponieważ nie wiesz kto go wcześniej użytkował itd. A poza tym ładną używkę za 2500zł jest trudno znaleźć. Może lepiej kupić nowego chińczyka. Co ty na Kingway Martinelli, da się go kupić za 2500zł na allegro, a skuter naprawdę godny polecenia.

A jakie polecacie markowe skutery a jakie chinskie w zakresie 2500 zł

w zakresie do 2500 to markowy bedzie prawie szrotem.
myślę że kwota, którą chcesz przeznaczyć RACZEJ skazuje Cię na chińczyka

wpisałem w otomoto to markowca do 2500- można nabyć w wieku 6-8 lat
(na przykładzie Piaggio zip- czyli najuboższy i najmniejszy z piaggio)
i nie wiadomo czy drugie tyle w niego nie włożysz

hmm a jakies inne chinskie maszyny?

Halu.

Odpowie ktoś ? ;>

Koleś oragnij trochę. Myślisz że napiszesz i za 5 minut będziesz miał odpowiedź ?

Chińczyki według mnie dobre to
-Kingway Martinelli
-Kingway Yarox
-Romet 727,747
Nieco gorsze chińczyki, ale ludzie aż bardzo nie nażekają
-Router Bassa
-Toros F16

Poza tym jest masa tematów na forum w którym ludzie pytali się o dobre chińczyki. Wystarczy trochę poszukać.

Jeszcze jedno.. Możecie mi podać jakieś dobre skutery 2T do 3000 zł chińskie oczywiście.

Kingway Barracuda (mam takiego) :mrgreen:
Inca Street
Zipp Quantum, ale ten w starej budzie, bo w nowej to ponad 4tys. kosztuje 8)

Witam
To może ja z innej beczki, nie miałem jeszcze skutera, a chcę kupić Kymco Dink 50 - oczywiście nowy, może powiecie gdzie można najlepiej kupić (tzn najwięcej wytargować) i oczywiście bez długiego czekania. Skuter ma być teoretycznie "dla córki", ale chyba ja będę więcej nim śmigał.
Pozdrawiam